Презиме Поломац – знак распознавања милановачких шампиона; млађани Андреј одбојкашки бисер, ни 18 година још, а већ у А репрезентацији! 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Презиме Поломац – знак распознавања милановачких шампиона; млађани Андреј одбојкашки бисер, ни 18 година још, а већ у А репрезентацији!
Trenutno na sajtu: 423       |       Podeli:
03.05.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – Презиме Поломац дефинитивно је постало знак распознавања спортских шампиона из милановачког краја.

Након много старијег, актуелног шампиона Балкана у класичном боди-билдингу за сениоре, Мишка Поломца, још један спортиста истог презимена, одбојкаш Андреј, проглашен је за Дан општине за најбољег спортисту године Горњег Милановца, што је досад незабележен случај, јер је у питању момак са свега 17 година чиме је постао најмлађи спортиста године тог града.

Два Поломца су иначе у даљем сродству

Ново поколење одбојкашког спорта доноси и сјајног младог аса, члана чак четири репрезентативне селекције Србије!

„Тачно, Андреј је члан јуниорске селекције, на ширем списку сениорске, затим сениорске Б селекције која се формира за Медитеранске игре, и екипе млађих сениора. Наш син у августу пуни 18 година. На њега смо већ поносни”, каже за Глас западне Србије мајка великог талента српске одбојке Зорица Поломац.

Колику част млађани техничар чини за град, матични клуб Таково, излишно је и помињати.

Његова мајка каже да је Андреј сто одсто фокусиран на спорт, али да не запоставља ни друге обавезе, махом школске.

„Нама је и старији син, седам година старији од Андреја, одбојкаш, тако да ми у потпуности припадамо одбојци. Андреј је и члан милановачке гимназије, трећи разред и предњачи у свим спортовима, колико могу да видим. Добро му иду и баскет, фудбал, рукомет, али одбојка је наравно на првом месту”, истиче Зорица.

Позив у репрезентацију није новост јер је и прошле године био на ширем списку када је селектор био Слободан Ковач, ипак, тада је момак имао само 16 година!

Сада ће нови-стари селектор Игор Колаковић имати нешто „искуснијег” играча у погону.

Драгуљ за будућност српске одбојке чврсто је, обема ногама на земљи, док машта да лоптама које имају очи пара ваздух изнад одбојкашког поља.
Упитана кога Андреј највише цени, ко му је узор у свету одбојке, мајка талентованог момка као из топа одговара: Симоне Џанели.

Познати италијански техничар чији сваки потез Андреј помно прати већ је реномирани дизач, а пред младим Милановчанином лепа је перспектива и многи стручњаци предвиђају му сјајну будућност.

Мајка Зорица скромно каже да ће се трудити да буду кормилари одбојкашког пута не само Андреја него и старијег сина.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC ANDREJ POLOMAC REPREZENTACIJA ODBOJKA MEDITERANSKE IGRE ODBOJKASKA REPREZENTACIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.217.733 посета
Тренутно на сајту: 424 посетилац(a)