Лук Блек ноћ након победе већ почео са припремама 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Лук Блек ноћ након победе већ почео са припремама
Trenutno na sajtu: 389       |       Podeli:
05.03.2023 | 0 коментар(а)



Лука Ивановић, познатији као Луке Блацк, пореклом Чачанин, представник је Србије на Евровизији у Ливерпулу, одлучили су гласови публике и стручног жирија.

Овај младић привукао је велику пажњу људи широм Србије, али још увек мало ко зна ко је он. Лук се ауторском музиком се бави од 2005. године, а са 12 је почео да пише текстове, да би четири године касније почео и да компонује музику и пише аранжмане.

У том периоду је снимио шест албума које су имали прилике да чују само његови најближи пријатељи.

Песма „Само ми се спава“ описује мантру људи који затварају очи пред проблемима и не покушавају да их реше, објашњава победник синоћне Песме за Евровизију Лук Блек, додајући да већ почиње да се припрема за наступ у Ливерпулу.

Упркос је победио са песмом Само ми се спава, Лука Ивановић каже да ноћас после победе није могао да спава. „И даље нисам сигуран да ли сањам или сам се пробудио“, рекао је у Јутарњем програму РТС-а победник синоћ одржане Песме за Евровизију Лук Блек.

„Много сам срећан због свега. Нисам имао пуно времена да процесуирам све. И даље нисам свестан свега и не могу да дам неку нормалну реакцију. Делујем можда равнодушно, али ми се заправо остварио један велики сан“, признаје Блек.


Пред финале одлучио је да се опусти и да на најбољи начин који уме искористи три минута на великој сцени.

„Мислим да је то била права формула. Гледао сам наступ после и много ми се више свиђа него онај у првом полуфиналу. Запамтићу да само треба да се опустим“, истиче млади певач.

Саосећам се више са песмом са српским језиком у њој

Песма је првобитно написана на енглеском, али сам је делимично превео на српски за потребе Песме за Евровизију.

„Мени се страшно свиђа то што сам додао српски језик. Дало је неку другу ноту и озбиљност. Можда се и више саосећам са песмом кад је на српском“, каже Лук Блек.

Скромно каже и да није размишљао о пласману и евентуалној победи, да му је била част што се нашао у финалу и да је то за њега већ била победа.

- Само сам био у фокусу да се смирим. Била ми је довољна част што сам био изабран да будем у првом полуфиналу, нисам уопште размишљао о даљем котирању. Чуо сам се прво са татом, јер ми је он највећа подршка. После и моји блиски пријатељи. Тридесеторо нас је прославило и одмах крећу припреме за "Евровизију". Песма је настала на енглеском, али мени се много више свиђа на српском, ипак отворен сам за све - каже Луке Блацк за РТС и додаје:


- Ја мислим да ће се песма допасти и оно што сам видео од људи из иностранства сви су ми дали подршку и проналазили су се у песми - истакао је Луке Блацк.

Победник Песме за Евровизију неће много одмарати.

„Припреме крећу одмах. Што да не? Ја сам већ смислио како би то изгледало“, навео је Блек.

Објашњавајући поруку песме, Лука каже да она говори о људима који затварају очи пред проблемима. Песма "Само ми се спава" је друштвено-ангажовани електро-поп песма која постоји у српској и енглеској верзији. Нумера је настала за време карантина током пандемије коронавируса. Лук је песму написао из позиције лика из видео-игре Симс

„Песма говори људима да треба да се пробуде јер зло расте када држимо очи затворене. Само кад се пробудимо можемо да их победимо“, истакао је Блек.

РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Luka Ivanović poznatiji kao Luke Black predstavnik je Srbije na Evroviziji u Liverpulu odlučili su glasovi publike i stručnog žirija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.178.293 посета
Тренутно на сајту: 390 посетилац(a)