Парку „Народних хероја” враћа се стари сјај и значај, предлози и примедбе грађана биће део пројекта 


Radmilo Mišović - Srbija je u opasnosti, Čačak na prekretnici, ne smemo dozvoliti da ga vrate nazad neodgovorni politikanti              U Srbiji danas promenljivo oblačno i vetrovito, sa temperaturama do 24              Održana tribina naprednjaka u Donjoj Trepči             

 
Парку „Народних хероја” враћа се стари сјај и значај, предлози и примедбе грађана биће део пројекта
Trenutno na sajtu: 340       |       Podeli:
27.08.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Парк „Народних хероја” деценијама уназад био је место дружења, сусретања,

центар спортских активности, али и прелепа оаза за одмор и шетњу у коме су одрастале бројне генерације Пријепољаца. На жалост овај простор који је и највећа зелена оаза у граду неправедно је запостављен, а зуб времена одавно је нарушио његов изглед и значај.

Град на Лиму због тога је остао без уређеног простора са садржајем за децу, рекреацију одраслих, уређеног простора за шетњу и одмор и садржаја намењених спортистима.

И управо тај недостатак био је полазна основа младој Пријепољки Шејли Рондић која је награђена престижноом наградом у архитектури „Developer of the Year: Residential“, да на позив председника општине Владимира Бабића, свом родном граду понуди израду бесплатног идејног решења за реконструкцију парка са свим недостајућим садржајима.

Шејла Рондић, фото: фејсбук

Шејлино идејно решење адаптације парка било је полазна основа за учешће на конкурсу код Министарства трговине, туризма и телекомуникација, на коме је апликациони образац поднела општина, а на основу кога су одобрена средства у износу од 37, 8 милиона динара.

Учешће у изради пројекта узео је и еминентни архитекта Небојша Глишић који је јуче са сарадницима и представницима општинског тима за реализацију пројекта, посетио парк „Народних хероја” у циљу упознавања са ситуацијом на терену.

„Разговарали смо са грађанима и спортистма, сталним посетиоцима овог парка и саслушали њихове предлоге и примедбе, које су за све нас веома важне и које ће сигурно бити уважене, а посебно ће се водити рачуна о прилагођавању простора особама са инвалидитетом”, казао је координатор пројекта за адаптацију парка Есад Хоџић.

Да су предлози и примедбе особа са инвалидитетом уважене потврђује и Бранко Томашевоћ, који каже да је задовољан пројектом али да је дао и своје сугестије како би прилаз парку у инвалидским колицима био безбеднији и приступачнији.

„Све што је било важно је имплементирано у пројекат, а оно што је за мене и све особе са инвалидитетом било битно, јесте што су уважене наше сугестије које су се односиле на место где би требало поставити рампе, али и да би требало на одређеним местима оборити оштре ивичњаке како би се безбедније кретали са инвалидским колицима, самим тим био би обезбеђен и улаз у парк са више страна”, казао је за Глас западне Србије Томашевић.

Иначе, након коначног формирања пројекта за извођење и добијања сагласности Министарства приступиће се расписивању јавне набавке. Коначан завршетак радова очекује се на пролеће 2022. године.


Глас западне Србије




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje park narodni heroji adaptacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.227.232 посета
Тренутно на сајту: 340 посетилац(a)