Emir iz Prijepolja po uzoru na kolege sa zapada napravio svoju posebnu gsm-sms vagu kojom prati kompletno stanje u pčelinjacima 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Emir iz Prijepolja po uzoru na kolege sa zapada napravio svoju posebnu gsm-sms vagu kojom prati kompletno stanje u pčelinjacima
Trenutno na sajtu: 404       |       Podeli:
22.04.2024 | 1 коментар(а)



Prijepolje - Emir Hašimbegović iz Prijepolja, inače elktroinženjer po struci, na jedinstven način



spojio je svoje dve velike ljubavi – elktroniku i pčelarstvo. Na prvi pogled zvuče potpuno nespojovo, ali ipak imaju svoju vezu. Prijepoljac je po uzoru na patente sa zapada konstruisao gsm-sms vagu koja meri prinos meda koji pčela unosi u košnicu.

„To je digitalni uređaj koji prati stanje meda u smislu prinosa i gubitka i obaveštava vlasnika putem sms poruke, što se pokazalo izuzetno korisnim naročito pčelalarima čiji su pčelinjaci udaljeni tokom sezone”, rekao je Emir za RINU.

Emir iz Prijepolja po uzoru na kolege sa zapada napravio svoju posebnu gsm-sms vagu / foto: RINA

Hašimbegović se tek od skora bavi pčelarstvom. Znao je da postoje takve vage, ali želeo je da konstruiše sam svoj proizvod koji će odgovoriti potrebama jednog pčelara. Njegova gsm-sms vaga prati kompletno stanje u pčelinjaku – okolnu temperaturu, vlažnost, ukupnu težinu košnice i dnevni donos meda.

„U njoj ima modul za slanje sms poruke. On prati stanje meda u košnici a zatim u određenom vremenskom periodu obaveštava svog vlasnika. Mnogi pčelari drže svoje pčele u udaljenim mestima što često predstavlja dodatni napor da ih obilaze. Ova vaga omogućava da budete udaljeni i na stotine kilometara od košnica, a da u svakom trenutku znate sta se u njima dešava”, kaže Emir Hašimebegović.

Emir iz Prijepolja po uzoru na kolege sa zapada napravio svoju posebnu gsm-sms vagu / foto: RINA

Nakon što je jednu vagu konstruisao za svoje potrebe, Emiru su se javile i kolege pčelari za koje je on takođe konstrisao gsm-sms vagu, a ovaj svoj patent namereva i da prodaje svima kojima je potrebno.

„Uz kupovinu, koja je moguća na rate, dobijate i garanciju i održavanje ovog unikatnog „made in’’ Prijepolje prozivoda“, zaključuje Emir kroz osmeh.

Inače, Hašimbegović je ranije bio na funkciji predsednika opštine Prijepolje četiri godine.

GZS/RINA




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


med vaga emir prijepolje pčele pčelinjaci

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • BG

    Sto ne dade kontakt



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 159.008.385 посета
    Тренутно на сајту: 405 посетилац(a)