У среду креће исплата отпремнина за раднике Фабрике резног алата 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
У среду креће исплата отпремнина за раднике Фабрике резног алата
Trenutno na sajtu: 383       |       Podeli:
03.05.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Министарство привреде потврдило је да од 5. маја креће исплата отпремнина за раднике Фабрике резног алата у Чачку.

Очекује се да ће већ ове седмице прва група радника, односно њих 85 који имају преко 40 година радног стаза да раскине радни однос уз отпремнину једне трећине личног дохотка.

Душан Ђелић, председник Индустријског синдиката ФРА

„Имамо проблем који се односи на раднике који су засновали радни однос док је предузеће било у процесу реструктуирања. Предузећа која су у реструктуирање не могу да примају раднике без сагласности Министарства за рад и социјална питања. Генерални директор предузећа ипак је запошљавао без сагласности, што сада прави проблем, јер тим радницима не могу отпремнине бити исплаћене, а има их око 65. Покушаћемо да и за њих нађемо решење, како не би били оштећени”, рекао је Душан Ђелић, председник Индустријског синдиката ФРА.

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


fra isplata radnici

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.041.321 посета
Тренутно на сајту: 384 посетилац(a)