Управни суд одбио тужбу организатора Европрајда: Постоји опасност од насиља 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Управни суд одбио тужбу организатора Европрајда: Постоји опасност од насиља
Trenutno na sajtu: 276       |       Podeli:
17.09.2022 | 0 коментар(а)



Управни суд одбио је тужбу организатора Европрајда којом се оспорава одлука МУП-а да

се шетња у оквиру ове манифестације, планирана за данас у Београду, забрани.

Наводи се да је одбијена тужба организатора Европрајда поднета против МУП-а Србије због одлуке да се забрани шетња предвиђена у оквиру ове манифестације, објавио је Управни суд на званичном сајту.

„Имајући у виду све наведено и цитиране законске одредбе, правилно је, по оцени суда, тужени орган оспореним решењем, без повреде правила поступка од утицаја на решење ове управне ствари, одбио жалбу тужиоца као неосновану, правилно налазећи да је првостепени орган одлучне чињенице утврдио потпуно и несумњиво и на утврђено чињенично стање правилно применио прописе на које се позвао. Ово стога што је у законито спроведеном поступку утврђено да, поводом предметног јавног окупљања (шетње), постоји опасност од насиља, уништавања имовине или других облика нарушавања јавног реда у већем обиму, што је један од законом прописаних основа за забрану окупљања. За своју одлуку тужени орган је дао довољне и на закону засноване разлоге, које у свему прихвата и овај суд”, наводи се у одлуци.

МУП Србије забранио је шетњу у оквиру Европрајда из, како је наведено, безбедносних разлога, и одбацио жалбу организатора Европрајда на ову одлуку.

Такође, из безбедносних разлога, није одобрено ни окупљање у знак протеста против одржавања ове манифестације.

 

Курир / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


evroprajd tuzba setnja sud

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.915.306 посета
Тренутно на сајту: 275 посетилац(a)