U Čačak stigla svetska elita karate sporta, takmičari iz 21 zemlje nadmetaće se za „Zlatni pojas Čačka” 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
U Čačak stigla svetska elita karate sporta, takmičari iz 21 zemlje nadmetaće se za „Zlatni pojas Čačka”
Trenutno na sajtu: 437       |       Podeli:
23.03.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Tačno u podne u Plavoj hali u Atenici počeo je trofejni karate turnir „Zlatni pojas Čačka”



koji se održava 53. put u gradu na Moravi i na kojem u kojem učestvuju najbolji karatisti sveta.

Ove godine u Čačak su stigli i eminentni predstavnici ovog sporta među kojima je predsednik karate federacije Balkana i član Izvršnog odbora svetske i evropske federacije Davor Cipek i predsednik evropske i svetske federacije Antonio Espinosa.

„Radi se o jednom od najstarijih karate turnira u Evropi, o iznimno jakom turniru koji je našao i svoje mesto u kalendaru evropske karate federacije i s obzirom na broj učesnika i zemalja koje su se ove godine odazvale, ali i gostiju i predsednika, moram čestitati karate federaciji Srbije i predsedniku Slavoljubu Piperu ali i karate klubu ’Borac’ iz Čačka koji dugi niz godina na ovakav način ne samo da promoviše karate sport već promoviše i Srbiju i grad Čačak”, kazao je Cipek i dodao da je on već 12. put prisutan na ovom prestižnom karate turniru.

Predsednik karate federacije Balkana i član Izvršnog odbora svetske i evropske federacije Davor Cipek, foto: GZS

Predsednik karate federacije Srbije Slavoljub Piper koji je i među najzaslužnijima za održavaje „Zlatnog pojasa Čačka” istakao je da turniru prisustvuje predsednik evropske i svetske federacije Antonio Espinos i njegova zainteresovanost govore o značaju i kvalitetu ovog turnira.

Predsednik karate federacije Srbije Slavoljub Piper, foto: GZS

„U tri dana takmičenja nastupiće sportisti iz 21 zemlje i mislim da je ovo jedna od poslednjih i najozbiljnijih provera seniora za prvesnstvo Evrope koje će se održati u Zadru. Što se tiče drugih učesnika tu su velesile u karateu, Francuska, Španija, Italija, Mađarska, Austrija, Švajcarska, Hrvatska, Srbija, Rusija... Kvalitet je izuzetan i ogromno je zadovoljstvo što je Čačak danas i naredna tri dana centar karate sporta”, naglasio je Piper.

Inače, održavanju ovog turnira podršku su dali grad Čačak i Ministarstvo sporta.

 

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK ZLATNI POJAS CACAKA TURNIR KARATE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.336.976 посета
Тренутно на сајту: 438 посетилац(a)