Јавни радови - спас за незапослена лица 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Јавни радови - спас за незапослена лица
Trenutno na sajtu: 578       |       Podeli:
31.08.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – На евиденцији Националне службе за запошљавање у Чачку, најбројнија су лица из категорије теже запошљивих међу којима су

особе са инвалидитетом, лица старија од 50 година и без квалификација. Кроз пројекте јавних радова и они су добили прилику за рад.

Радивоју Николићу и Милану Ристановићу после неколико година затребала је радна књижица. Већ три месеца раде на чишћењу обала река и дивљих депонија. Кроз пројекат радова у чачанском Комуналцу на тим пословима ангажовано је још 20 лица.

,,Већ шест година сам без посла, мада сам се трудио да га пронађем, ево сад сам успео да радим ово преко јавних радова и да на овај начин накупим мало радног стажа”, рекао је Радивоје Николић.


Радивоје Николић и Милан Ристановић

Милан Ристановић каже да су јавни радови од велике користи за њега и његову породицу.

,,Ожењен сам, имам породицу и ови послови ми много значе. Наредне године кад ме позову радо ћу се одазвати да радим овај посао”, рекао је Ристановић.

Преко јавних радова у Правној служби ангажоване су и четири особе са инвалидитетом. Милка Танкосић је правник и струковни економиста у дугогодишњој потрази за послом.


Милка Танкосић, правник и струковни економиста 

,,Сви хоће да запосле младе особе са искуством, међутим то је просто не могуће стећи у колико немате прилику”, рекла је Танкосић.

Ангажовање на јавним радовима поред искуства значи и четворомесечне приходе, а за послодавца брже обављање послова у секторима где имају мањак запослених као што су хигијена и чистоћа.

,,Управо за два лица су у разматрању њихови уговори да пређу на неки бољи облик рада и да наставе рад код нас када им истекну ова четири месеца на који су потписали уговор”, каже директор ЈКП ,,Комуналац”, Петар Домановић.


Директор ЈКП ,,Комуналац”, Петар Домановић

На подручју Моравичког округа тренутно се реализује 30 радова јавног програма који се финансирају из републичког или локалног буџета.

,,Суштина и значај јавних радова је да лицима која припадају категорији теже запошљивих, као што су то лица без квалификација, дугорочно незапослена лица, особе са инвалидитетом буду радно ангажовани, односно да им се пружи прилика за ту могућност на одређени период и да притом остваре одређену накнаду”, рекла је Ана Дојчиловић из НСЗ филијала Чачак.


Ана Дојчиловић, НСЗ филијала Чачак

Током септембра почиње реализација још неколико пројеката на којима ће у Горњем Милановцу и Ивањици бити ангажовано око 130 незапослених лица.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.150.132 посета
Тренутно на сајту: 577 посетилац(a)