Суђење Миловановићу 3. октобра; Радници: хоћемо да присуствујемо претресу, Миловановић није крив 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Суђење Миловановићу 3. октобра; Радници: хоћемо да присуствујемо претресу, Миловановић није крив
Trenutno na sajtu: 274       |       Podeli:
20.09.2019 | 0 коментар(а)



Лучани - Суђење Радошу Миловановићу, генералном директору „Милан Благојевић – Наменска“ у Лучанима,
Генерални директор предузећа „Милан Благојевић – Наменска“ у Лучанима Радош Миловановић, фото: ГЗС

као и руководиоцима у тој фабрици Владимиру Лончаревићу и Томи Стојићу, одржаће се 3. октобра ове године. Радници ракетних горива, њих 133, затражили су да присуствују суђењу, тврдећи да директор није крив.

Суђење по оптужници против њих тројице требало је да буде одржано у Основном јавном тужилаштву у Ивањици у уторак, 17. септембра, поводом експлозије која се догодила у фабрици „МБ Наменска“, 14. јула 2017. и у којој су смртно страдала два радника, али је на захтев одбране померено.

Тужилац је у оптужници предложио да се оптужени казне затвором у трајању од годину дана и шест месеци до три године.

Милован Миливојевић, отац страдалог Миломира Миливојевића, казао је за „Данас” да оптужени на све начине покушавају да развуку поступак.

Радници ракетних горива траже да присуствују суђењу

У допису председници суда у Ивањици Снежани Белогрлић, 133 радника ракетих горива где се догодила несрећа, затражило је да присуствује судском процесу 4. октобра. У допису се наводи:

„Обраћамо Вам се у име 133 радника погона „Ракетна горива” предузећа „Милан Благојевић - Наменска” а.д. Лучани са захтевом да нам се у складу са могућностима Основног суда у Ивањици омогући присуство на главном претресу по предмету К100/2019 заказаног за 17.09.2019. године у 10:30 часова, који се води пред Насловним судом.
Имајући у виду да смо ми радници погона на којем се десио спорни акцидент, и да су за исти оптужени наш директор и његови сарадници, а ми смо убеђени да њихова кривица апсолутно не постоји, желимо да чујемо по ком основу је подигнут оптужни предлог и који су разлози за постојање овог судског процеса. Због свега горе наведеног, а у складу са Законом о јавном суђењима сматрамо да је наш захтев оправдан.”


Одговор радницима стигао је из ивањичког судам, а у њему се каже:

„У вези са Вашим захтевом за присуствовање радника погона „Ракетно гориво” предузеће „Милан Благојевић - Наменска” а.д. Лучани на главном претресу у предмету овог суда К бр. 100/19 обавештавамо Вас следеће: Према изјави поступајућег судије Љубише Томићевића у поступку се већ појављује 12 лица, 3 окривљења, 3 браниоца и 6 оштећених, при чему суд још увек нема података о томе да ли су оштећени ангажовали пуномоћнике. Јавност у овом поступку није искључена, али имајући у виду смештајне капацитете суднице на меожемо Вам са сигурношћу рећи колико грађана може присуствовати суђењу. Такође Вас обавештавамо да је главни претрес који је био заказан за 17. 09. 2019. године у 10:30 часова, на захтев браниоца окривљених Владимира Лончаревића и Тома Стојића, адвоката Рашка Радовановића из Крагујевца и адвоката Данице Милошевић из Чачка, померен за 3. 10. 2019. године са почетком у 12:00 часова.”

Миловановић: Неки би да се домогну фабрике

 

Миловановић: Неки би да се домогну фабрике

Са друге стране, директор фабрике каже да не жели да буде најурен, из фирме у коју је уложио читав живот, као убица и да ће на суду бити доказана истина.

,,Годинама исти људи ми раде о глави, покушавајући да се домогну фабрике, и можете мислити шта би тада било са њом. Наметнули су тезу да када се неко саплете у кругу крив је Радош, и нико више. А тамо су страдала два наша радника, а сада би мене да прогласе за убицу како би се докопали предузеће. Такве ствари нажалост се догађају свугде, производња је таква да мала непажња може да има страшне последице. Да ли сте чули да неко криви директора. Као да сам ја испустио бурић са барутом. Ја мрава нисам згазио и нема коме нисам притекао у помоћ, а ево шта ми се догађа, неки би ме на робију спремили”, каже Миловановић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani namenska rados milovanovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.670.475 посета
Тренутно на сајту: 274 посетилац(a)