Преминуо угледни чачански лекар инфектолог др Антонијевић 


Danas oblačno, mestimično sa kišom, najviša temperatura do 25 stepeni              Danas glasanje o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN              Dveri Čačak: Omogućiti pravo otkupa izbegličkih stanova u Košutnjaku             

 
Преминуо угледни чачански лекар инфектолог др Антонијевић
Trenutno na sajtu: 537       |       Podeli:
31.10.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Синоћ је преминуо угледни чачански инфектолог у пензији др Божидар Антонијевић. Др Антонијевић био је светски признат стручњак

за заразне болести и директор Клиничког центра у Београду седамдесестих година у доба епидемије великих богиња.

Др Божидар Антонијевић рођен је у Чачку 1. октобра 1939. године. Медицину је студирао на факултетима у Скопљу, Београду и Загребу, дипломирао је 1966. и две године радио као лекар у граду на Ибру.

Од 1968. до 1985. радио је најпре као лекар опште праксе а потом и специјалиста инфектологије у чачанској болници. Далеке 1979. на подручју чачанског села Турица др Антонијевић је изоловао вирус мишје грознице који је у светским здравственим аналима остао уписан као вирус "Чачак 17-49".

По доласку у Београд до пензионисања био је начелник Дијагностичког поликлиничког центра за инфективне и тропске болести КЦС. Био је осам и по година помоћник директора Института за инфективне болести и шест година в. д. директора исте установе. Као научник из области заразних болести боравио је у Америци, Европи и Русији чак 19 пута. Аутор је више од 300 научних радова. Био је дугогодишњи предавач на Медицинском и Стоматолошком факултету у Београду.

Био је ожењен Горданом, професорком психологије са којом је пезнионерске дане проводи у родном Чачку. Има једног сина који живи у Београду и не бави се медицином.

Др Божидар Антонијевић биће сахрањен сутра на чачанском гробљу у 14.00 часова.


ГЗС




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.890.729 посета
Тренутно на сајту: 538 посетилац(a)