Шумадијска регија и Покрет за будућност Горњег Милановца потписали Споразум о стратешком партнерству 


Danas promenljivo oblačno i vetrovito              Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu              Počinje pozorišni festival Kustendorf              Nedelja u Bajinoj Bašti rezervisana za besplatne preventivne preglede              Uključen crveni meteoalarm, košava će duvati brzinom većom od 100 kilometara na čas              Najveća barutana na Balkanu slavi 75. rođendan              U nedelju se nastavlja akcija preventivnih pregleda u čačanskom Domu zdravlja              Vlada i prosvetari dogovorili da se u što kraćem roku izmeni Krivični zakon              Čačak privremeno rešio problem odlaganja smeća             

 
Шумадијска регија и Покрет за будућност Горњег Милановца потписали Споразум о стратешком партнерству
Trenutno na sajtu: 329       |       Podeli:
17.02.2018 | 0 коментар(а)



Шумадијска регија и Покрет за будућност Горњег Милановца потписали су Спoразум о стратешком партнерству, који су назвали „улагањем у будућност Шумадије“.

Споразум су потписали председник Шумадијске регије и члан Председништва покрета слободних грађана, Саша Миленић и др Милан Петровић, председник покрета за будућност Горњег Милановца. Потписани спорзум представља институционални оквир за међусобну сарадњу Шумадијске регије и Покрета за будућност Горњег Милановца. Иначе, Шумадијска регија је једна од организација које су се придружеле Покрету слободних грађана.

Према речима Саше Миленића, данас потписани споразум је улагање у будућност Шумадије. „Сматрамо очигледним да је режим Српске напредне странке концентрисао сву моћ у рукама само једног човека и потпуно умртвио политички тонус и сваку предузимљивост. У мртвом мору Вучићеве аутократије друштвени живот заједнице се распада и атомизује. Због тога је споразум о стратешком партнерству Шумадијске регије са Покретом за будућност Горњег Милановца једна блага вест охрабрења. То је основ за повезивање два локална удружења грађана, посвећена својим завичајним срединама, али и њихових активиста и свих грађана и делатника самог срца Шумадије“, рекао је Миленић и додао да је та активност припрема настајања алтернативе постојећем стању, са визијом локалног и регионалног развоја.

Стране потписнице су настале као последица дубоког неслагања са развојем друштвено-политичких, економских, образовних, информативних и опште-културних прилика како на државном тако и на локалном нивоу у Републици Србији. Оба удружења грађана су убеђена да ће без коренитих промена политичког, друштвеног, образовног, привредног, пољопривредног, здравственог, медијског и културног система, укључујући и начин функционисања политичког, образовног, медијског и културног живота локалних средина, Република Србија наставити своје заостајање за развијеним земљама, а тренд исељавања грађана, депопулације и демографског пражњења Србије ће попримити још трагичније размере, речено је при потписивању Споразума.

„Не скривамо да данас ево почње повезивање снага које ће чинити инфраструктуру Покрета слободних грађана на простору централне Србије, па сходно томе, најављујемо да ће у данима пред нама бити још оваквих и сличних споразума и са удружењима из других шумадијских градова и вароши. Будимо успавано срце Србије са свешћу да с ослонцем на самоуправу и добру вољу, пре или касње, ипак људи побеђују“, закључио је Миленић.

Др Милан Петровић, председник Покрета за будућност Горњег Милановца изразио је задовољство због потписивања Споразума о стратешком партнерству са Шумадијском регијом. „Програмска сличност оба удружења је била одлучујући фактор који је произвео потписивање Споразума о стратшкој сарадњи“, истакао је Петровић.

Др Ненад Бабовић је представио Покрет за будућност Горњег Милановца и упознао јавност са његовим активностима. „Покрет окупља људе који хоће промене у Горњем Милановцу, то су људи са богатим радним и стручним биографијама, углавном без политичког искуства. Неодстатак ‘политичког стажа’ не видим као ограничење, напротив, убеђени смо да ћемо веома брзо постати значајан фактор на политичкој сцени нашег града. Основани смо прошле године, пратимо политичка дешавања у Шумадији и Србији, препознали смо програмску блискост са Шумадијском регијом и Покретом слободних грађана и надамо да ће наша сарадња позитивно утицати на политичку сцену Милановца и Шумадије“, рекао је Бабовић.

Извор: ТопПрес / ИнфоКГ, Јована Младеновић


 




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.493.322 посета
Тренутно на сајту: 328 посетилац(a)