Лазић поново изабран за директора ЈКП Горњи Милановац, усвојена и информација о геолошким истраживањима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Лазић поново изабран за директора ЈКП Горњи Милановац, усвојена и информација о геолошким истраживањима
Trenutno na sajtu: 429       |       Podeli:
10.09.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Усвајање информације о вршењу геолошких истраживања на територији општине Горњи Милановац,

као и решења о поновном постављању Ивана Лазића на чело комуналног предузећа, обележиле данашње заседање СО Горњи Милановац.

На данашњој Седници усвојене су све остале тачке Дневног реда, а Лазар Николић председник скупштине оценио је заседање као веома успешно.

Лазар Николић, председник СО Горњи Милановац, фото: ГМ Пресс

„Сматрам да је било јако конструктивно , чули смо доста информација по разним темама. Јавност су највише занимала геолошка истраживања а данас је појашњено да су све крајње одлуке на Скупштини општине као И самој локалној самоуправи . Скупштина је данас радила пуним капацитетом“, каже Николић.

Одборници су били најактивији приликом разматрања информације о вршењу геолошких истраживања на територији општине Горњи Милановац, а тим поводом Дејан Ковачевић, председник општине рекао је да су све информације јавне И транспарентне  И да ће на општинском сајту бити направљен посебан одељак где ће сваки доцумент који се тиче истраживања бити објављен И доступан грађанима.Ковачевић каже да представници опозиције гласали против плана детаљне регулације за откривање новог каменолома иако су 2012 И 2013 то радили. За говорницом су говорили да су за а затим гласали против каже председник општине И додаје:

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, фото: ГЗС

„Појављивали су се представници опозиције на протестима на Руднику, пре свих мислим на Милисава Мирковића, што никакве везе није имало ни са литијумом нити Јадром. Од почетка се мешају бабе И жабе, помиње се Рио тинто који се не помиње ни у једном документу. Данас смо овде сазнали да уколико дође до било каквих даљих корака, мора се радити план детаљне регулације, а самим тим сви долазе до релевантних информација И када је у питању заштита животне средине И када је у питању јавна расправа, што значи да ће јавност бити укључена у сваки поступак, што је И досада био случај само што нико није хтео то презентује. На крају Скупштина општине или усваја или не. Разлога за бригу нема, то сам рекао на самом почетку, ми ћемо добити карте како би знали где И чиме располажемо а све остало је на нама“, истакао је Дејан Ковачевић.

Одговарајући на питање због чега решење Министарства предузећу Јадар  литијум за простор у Прањанима  где ће се вршити истраживања, није био у извештају Ковачевић је рекао:

„Документ се налази на сајту Министартсва И ми га физички нисмо добили. У сваком случају тражићемо да нам буде достављен, али треба да знате да је у питању  јавни доцумент и данас је био тема разговора . И опет се говорило о предузећу  “Рио тинто” које нигде у документу није поменуто.Опозиција је постала „Зелена опозиција”  И ситуација из 2020. се понавља“,  истакао је Ковачевић

Образлажући због чега сматра да је у питању политизација читавог случаја,  направио је поређење са протестима који су организовани прошле године против предузећа Ар градња, због како је рекао угрожавања живитне средине, који су трајали до избора, након чега више никада ово предузеће није поменуто као потенцијални загађивач.

Иван Лазић именован је данас за директора ЈКП Горњи Милановац у другом четворогодишњем мандату, а након Седнице рекао је новинарима да планира да ради као И до сада у циљу што бољег И квалитетнијег пружања услуга грађанима Горњег Милановца.

„Нисам био вољан да се кандидујем други пут, због свих проблема са којима сам био суочен у предходном мандату. Ипак, добио сам подршку грађана, привредника Горњег Милановца И председника општине И на основу тога сам одлучио да се кандидујем за нови мандат“, рекао је Лазић.

Осим осталог, данас је усвојен  Предлог Програма заштите уређења и коришћења пољопривредног земљишта за ову годину, као и Извештај Одлуке о буџету општине Горњи Милановац за период од 1. Јануара до 30. Јуна ове године.

Такође, усвојена је И Информација о припремљености Предшколске установе основних и средњих школа на подручју Горњег Милановца за школску 2021/2022. Годину.

ГЗС/ГМ Пресс




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC LAZIC KOVACEVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.357.337 посета
Тренутно на сајту: 429 посетилац(a)