СДП: Наставља се истрага због корупције локалне власти, Тандир човек из сенке 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
СДП: Наставља се истрага због корупције локалне власти, Тандир човек из сенке
Trenutno na sajtu: 447       |       Podeli:
06.02.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Недавно хапшење директорке Центра за социјални рад у Пријепољу и једне
Илустрација, фото: ГЗС

 

службенице у овој установи само је доказ колико је владајућа коалиција огрезла у корупцији и криминалу, наводи се у саопштењу ОО СДП – а из Пријепоља.

Они истичу да је Санџачка демократска партија више пута, кроз саопштења за медије и подношењем кривичних пријава, указивала на незаконит рад појединих јавних установа, у чему како тврде, предњачи Центар за социјални рад.

“Овом установом, из сенке, управља Самир Тандир који је сада најгласнији у оптужбама упућеним на рачун функционера СДП - а и потпредседника владе Расима Љајића, покушавајући да овај процес представи као политичку освету”, каже се у саопштењу .

Из општинског одбора ове странке подсећају да су у међувремену директорка и службеница Центра, пуштене да се бране са слободе, али да се према њиховим тврдњама против њих и низ других лица из општине наставља проширена истрага.

“Медији блиски Тандиру који се, иначе, финансирају из општинске касе, о свему овоме пласирају информације којим обмањују јавност, не би ли спрали срамоту у коју су увучене не само службенице Центра за социјални рад, већ и Странка правде и помирења са својим коалиционим партнерима. Но, јавност треба да зна све, па и то да је Самир Тандир са својим помоћником лично возио сведоке у Краљево на саслушање, тако да не чуди што су неки од њих променили исказ. Овим поступком изманипулисани су сведоци који су раније пред Јавним бележником оверили изјаву дату без ичије присиле и наговора”.

У саопштењу ове странке се наводи да су функционери Санџачке демократске партије још пре годину дана упознали јавност о поднешеним кривичним пријавама за злоупотребу и проневеру буџетских пара у Центру за социјални рад.

“Сада се они које смо оптужили оглашавају преко страначког медија, без имало стида и срама, покушавајући да кривицу пребаце на одборнике и функционере СДП - а по оној народној крив је онај ко је видео, а не онај ко је урадио’. “

Они су мишљења да је посебно срамотна злоупотреба Исламске заједнице и њених имама који су изведени из џамија да блокирају магистралу, а да при том, тврде у саопштењу, “сви они одлично знају и ко је крао, и ко је организовао крађу, и где је новац завршио”.

“Цела представа наставља се дочеком невиних жртава, злоупотребљавајући чак и децу.

Ми из СДП-а не ликујемо, нити смо славили било чије хапшење, али очекујемо од правосуђа да овај случај реши до краја, као и остале многобројне кривичне пријаве. Јер, нисмо им ми из СДП-а проналазили прозор од 100. 000 динара, нити смо им ми нашли фирму из Земуна која је ? ? ’израђивала’ Акт о процени ризика. Зашто бисмо ликовали због изјаве сведокиње која је потврдила да поклон пакет није вредео ни 1000 динара, а плаћен је 3000, и то набављен у сеоској продавници у општини Прибој. Нису функционери СДП- а пребацивали општински новац на рачун теткине фирме, нити је било ко од нас рекетирао спортске клубове, што су непобитне чињенице”.

Из Санџачке Демократске партије поручују “да неће окретати главу пред криминалним радњама које се спроводе у општини и да новац грађана не сме да завршава на рачунима сумњивих компанија чији су власници породично или партијски повезани са људима који воде општину. Ми у име грађана инсистирамо да се ове и многе друге сумњиве радње убрзо расветле, а да починиоци буду праведно кажњени”, наводи се у саопштењу.

 

 

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sdp prijepolje saopstenje hapsenje tandir

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.906.989 посета
Тренутно на сајту: 448 посетилац(a)