Simpozijum ginekološko-akušerske sekcije SLD na Zlatiboru 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Simpozijum ginekološko-akušerske sekcije SLD na Zlatiboru
Trenutno na sajtu: 421       |       Podeli:
06.04.2024 | 0 коментар(а)



Užice, Čajetina - Na Zlatiboru je održan Simpozijum gineološko-akušerske sekcije Srpskog lekarskog društva,



organizovan u saradnji sa podružnicom SLD Užice. Učesnike jednog od najznačajnijih okupljanja ginekologa-akušera iz Srbije otvorila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.


„Sigurna sam da će teme oko kojih ste se ove godine okupili biti sadržajno i stručno obrađene, a sve sa ciljem unapređenja ženskog reproduktivnog zdravlja. Briga o natalitetu naš je zajednički zadatak u godinama koje dolaze. Mi smo tu da učinimo sve, da imate neophodne uslove za rad i da ono što radite bude prepoznato i cenjeno, a na vama je da vašim znanjem i stalnim usavršavanjem doprinesete visokom nivou kvaliteta usluga za naše sve naše žene”, rekla je gradonačelnica, istakavši da se svi u Užicu raduju i sa nestrpljenjem očekuju početak realizacije velikog projekta rekonstrukcije i dogradnje Zdravstvenog centra i Opšte bolnice.

„Radujemo se jer znamo koliko je važno i vama lekarima i svim građanima da uslovi u kojima se odvija lečenje budu na mnogo višem nivou. Zato nastavljamo sa naporima da krene realizacija tog važnog projekta za sve građane Zlatiborskog okruga, ali i svim ostalim aktivnostima čiji je cilj očuvanje i unapređenje zdravlja. Vama želim uspešan rad i rezultate koji će doprineti, pre svega rađanju dece i dobrom zdravlju njihovih majki”, dodala je gradonačelnica.
Uspešan rad učesnicima skupa poželeo je i dr Aleksandar Lazić vd direktora Zdravstvenog cetra Užice.

„Mi sa posbnom pažnjom pratimo rad naših ali i svih ginekologa na nivou naše zemlje, jer to je naša obaveza ali i želja da podignemo svest građana o demografskoj slici i važnosti reproduktivnog zdravlja naših sugrađanki”, istakao je dr Lazić.
Simpozijum je počeo temom koja se odnosi na razvoj Službe za ginekologiju i akušerstvo u OB Užice, a govorilo se i o dve decenije iskustva u perinatalnoj dijagnostici. Jedna od tema skupa je HPV Infekcija i CIN u tudnoći i porođaju.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti srbija uzice cajeitna simpozijum

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.628.343 посета
Тренутно на сајту: 422 посетилац(a)