Завршетак полугодишта под знаком питања 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Завршетак полугодишта под знаком питања
Trenutno na sajtu: 409       |       Podeli:
10.12.2014 | 0 коментар(а)



Просветари ће данас саопштити да ли ће и како радикализовати штрајк, а од ове одлуке могао би да зависи

Илустрација, фото - belami.rs

и завршетак полугодишта. Завршетак полугодишта за ученике основних и средњих школа могао би да буде под знаком питања ако просветари одлуче да у школама, у којима је настава скраћена са 45 на 30 минута, ученицима не закључе ни оцене. Просветари ће данас саопштити да ли ће радикализовати штрајк у том правцу.

Настава у школама могла би да буде потпуно обустављена само у понедељак, 22. децембра, када се планира и одржавање великог протестног скупа у Београду, сазнаје незванично Данас. То је засад најизвеснији сценарио радикализације штрајка просветних радника, о којем би данас требало да се изјасни Штрајкачки одбор сва четири репрезентативна синдиката просветних радника. Међу синдикатима нема јединственог става о најефикаснијем начину притиска на Владу Србије, али су сложни да ће одлука о евентуалној радикализацији бити „заједничка“.

"На данашњој конференцији за новинаре саопштићемо одлуку Штрајкачког одбора. Унија синдиката просветних радника је током викенда одржала седницу Главног одбора, где је договорено да у децембру настава буде потпуно обустављена на један дан и да се одржи протест у Београду. Не знам да ли ће то бити истог дана или у два дана. Постоје и предлози да се не закључе оцене или не поделе ђачке књижице, као и да не започнемо друго полугодиште. Још нисмо донели коначну одлуку, јер се ствари мењају од данас до сутра", каже за Данас Драган Матијевић, председник Уније.

Радикализација би зато могла да значи потпуну обуставу наставе, а можда и неоцењивање ученика, изјавила је за Радио Б92 Јасна Јанковић из Уније просветних радника Србије.

"Када се зна да имамо састанак са министром и да се настављају преговори о колективном уговору, звучи као да је све идилично и да разговарамо и долазимо до закључака. Међутим, ми преговарамо три недеље, а нисмо се померили са почетка", каже Јанковићева.

Они су јуче имали састанке са министарствима просвете и финансија, али ће јавности своју одлуку саопштити данас. Синдикати наводе да је у штрајку тренутно 60 одсто школа.

Извор – Б92, Данас 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Рекламирајте се на порталу Гласа западне Србије

Телефон: 032 347 001 | Мејл: redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 

















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.157.353 посета
Тренутно на сајту: 409 посетилац(a)