Јубиларни 15.Сајам пчеларства одржан у Пријепољу 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Јубиларни 15.Сајам пчеларства одржан у Пријепољу
Trenutno na sajtu: 291       |       Podeli:
10.10.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - У Пријепољу је одржана манифестација Мед је лек за дуг век.
Сајам меда у Пријепољу, Фото: ГЗС

Уз поштовање свих епидемиолошкух мера, на платоу Дома културе своје производе изложило је 20 пчелара из Србије и Босне и Херцеговине. Манифестацију је отворио први цовек опстине Владимир Бабић.

 

Владимир Бабић, председник општине Пријепоље

„Ваше удружење траје 15 година, што морам похвалити, успех је само о себи. Жао ми је што немате адекватне услове за рад, на томе се мора радити снажније и боље и организованије. Није ми драго што постој етри удрижења, не ваља се делити, већ треба сви да сарађујете и да заједно радите на терену. Ми ћемо дати све од себе да ова манифестација траје и да вам обезбедимо што боље и ефикасније условеза рад. Најважније у овим временима да сачувамо здравље наших породица и да се окупљамо и на оваквим манифестацијама и трајемо кроз вевкове”, рекао је председник општине Пријепоље, Владимир Бабић.

Пчелари наводе да у задње четри године, нису имали гору годину у пчеларству и тежег начина пословања. Ова изложба потврђује да су појединци ипак успели да са својим пчелама остваре одрђени добитак.

 

 

„Нас пчеларе охрабрује подршка представника локалне самоуправе, што није била пракса претходних година. До сада смо имали само неразумевање значаја пчеларства у нашем крају. Подсећам вас да је савки трећи залогај који човек стави у уста , резултат рада пчелара и пчеларстава. Наши су планови опсежни и дугорочни, ми размишљамо о томе да пријепољски мед сертификујемо, а за то нам је потревбна помоћ шире друјштвене заједнице . Пријепољски мед је препознатгњив широм Србије , захваљујући надморској висини и флори, која је присутна у нашим крајевима. У плану нам је и изградња пчеларске куће, где би се одржавале едукације и семинари пчелара”, казао је председник удружења пчелара Буидимиор Тешевић.

Представници СПОC-а пустили су погон за откуп меда, што је једна од кључних ствари за пчеларство Србије.

„Прво смо купили и адаптирали просторије, сада смо опремили погон где се откупљује мед по завидним ценама, што је изузетно добро за пчеларе јер су прекупци зарађиовали више од пчелара, а главне резултате уиправо они постижу. Још трба да урадимо паковање у теглама за шта је потребно обезбедити 370.000 еура, и да мед шаљемо у малопродају што је изузетно добро за сваког пчелара”, нагласио је члан ИО СПОС Саво Мрдак.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Tradicionalna manifesatcija Sajam meda Prijepole

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.673.154 посета
Тренутно на сајту: 292 посетилац(a)