У Чачку остаје квачица 


Radmilo Mišović - Srbija je u opasnosti, Čačak na prekretnici, ne smemo dozvoliti da ga vrate nazad neodgovorni politikanti              U Srbiji danas promenljivo oblačno i vetrovito, sa temperaturama do 24              Održana tribina naprednjaka u Donjoj Trepči             

 
У Чачку остаје квачица
Trenutno na sajtu: 229       |       Podeli:
22.01.2018 | 0 коментар(а)



Чачани неће морати да мењају таблице, јер ће латинична слова са квачицама којима се означавају градови - преживети.

Сви остали власници аутомобила који у другом делу регистрације имају слова Ч, Ћ, Ш, Ж, Ђ, Y и W, мораће да замене таблице када им истекне саобраћајна дозвола. Замена ових таблица биће могућа све до 2024. године, потврђено је "Новостима" у МУП Србије!

Првих дана нове 2018. године појавило се много полуинформација и нетачних написа по медијима и друштвеним мрежама о важности таблица. "Новости" су писале да се таблице са квачицама мењају када истекне саобраћајна дозвола. Нашој редакцији, међутим, јављали су се читаоци, тврдећи да им је у појединим агенцијама речено да све таблице са квачицама, без обзира на датум важења саобраћајне дозволе, морају да се одмах замене приликом регистрације јер наводно нови софтвер то захтева. Како нам је потврђено у МУП Србије, таблице са квачицама важе док траје и саобраћајна дозвола.

“Правилником о изменама и допунама Правилника о регистрацији моторних и прикључних возила који је ступио на снагу 29. јула 2017, прописано је да ће се регистарске таблице које су издате до дана ступања на снагу овог Правилника, а чија регистарска ознака садржи латинична слова Ч, Ћ, Ш, Ж, Ђ, Y и W, замењивати постепено након истека рока важења од седам година саобраћајне дозволе издате за возило”, каже се између осталог у објашњењу МУП Србије достављеном "Новостима". То значи да ће се све такве таблице заменити најкасније до 2024. године.

Квачице бришу кад истекне дозвола

Истим Правилником предвиђено је да рок важења регистарских таблица за возила која немају латинична слова са квачицом износи девет година. Након истека важења саобраћајне дозволе и регистарских таблица, власници возила сносе редовне трошкове који се плаћају приликом издавања нових регистарских таблица.

Постепено повлачење ових регистарских таблица из саобраћаја врши се као резултат безбедносних потреба и интензивних активности на усклађивању са релевантним прописима и стандардима Европске уније у области међународне полицијске сарадње - истичу у МУП.

Цена таблица

Саобраћајна дозвола за путничка возила, теретна возила и мотоцикле кошта 1.314 динара. Од тог износа 660 динара се плаћа Заводу за израду новчаница и 654 иде на рачун МУП Србије.

Регистрациона налепница кошта 440 динара, а за регистарске таблице за путничка и теретна возила треба издвојити 2.190 динара.

 

 

Новости




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.217.440 посета
Тренутно на сајту: 229 посетилац(a)