Почела реконструкција дечијег базена на Градској плажи 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Почела реконструкција дечијег базена на Градској плажи
Trenutno na sajtu: 294       |       Podeli:
25.08.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - На ужичкој Градској плажи почели су радови на комлетној реконструкцији дечијег

базена. Вредност радова је 20 милиона динара, изводи их предузеће „Мат инвест” и биће завршени у наредних 90 дана, наводи се на сајту града Ужица.

Иако је уговор о радовима потписан у јулу месецу, почетак радова одложен је до краја купалишне сезоне, а на захтев великог броја суграђана. Како истиче Никола Максимовић директор ЈП „Ужице развој”, јуче је почела прва фаза, која обухвата комлетно реконструкцију, надоградњу и изградњу комплетног комплекса око малог базена.

“Овим пројектом предвиђено је да се уради нова бетонска шкољка, нова арматура, нове трибине на три нивоа, препумпна станица тј. објекат који ће вршити хлорисање самог базена. Извршено је комплетно прикључење на канализациону и водоводну мрежу. Радове ће нагледати ЈП ’Ужице развој’, а комплетан пројекат је радила фирма ’Омега пројект’,” казао је Максимовић.

Директор ЈП „Ужице развој” Никола Максимовић, фото: сајт града Ужица

Он посебно наглашава да се у претходних годину дана, од када је именовано ново градско руководство велика пажња поклања уређењу јавних површина.

„Кренули смо интезивно и са изградњом нових пешачких стаза и озелењавањем јавних површина. У Великом парку кренули смо са изградњом скејт парка, а урађене су и нове клупе на Градској плажи. И у наредном периоду као што смо и задњих годину дана, наставићемо са санацијом што више јавних површина и у Великом парку, као и у осталим деловима града”, истиче директор ЈП „Ужице развој”.

Бранко Богићевић директор ЈП „Велики парк”, установе која ће газдовати дечијим базеном, каже да ће на овај начин најмлађи Ужичани добити потпуно безбедан простор за купање.

„Поред тога што ће базен корисити градску, а не воду из Ђетиње и биће већих димензија у плану су бројни садржаји за децу, ластин реп, печурка, водоган који ће бити обновљен. Вратићемо људе на плажу, јер самим инсистирањем купача продужили смо купалишну сезону до максимума,” рекао је Богићевић.

Директор ЈП „Велики парк” Бранко Богићевић, фото: сајт града Ужица

Радови су започети разбијањем бетонске подлоге за ископ односно изградњу машинске сале, након чега ће уследити и остали планирани радови а према речима Миша Благојевића руководиоца градилишта рокови ће бити испоштовани а радови изведени по пројекту.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice bazen deca rekonstrukcija plaza

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.392.129 посета
Тренутно на сајту: 295 посетилац(a)