Субвенције за незапослена лица у Пријепољу 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Субвенције за незапослена лица у Пријепољу
Trenutno na sajtu: 386       |       Podeli:
11.06.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Национална служба за запошљавање - Филијала Пријепоље организовала је свечану доделу уговора и одлука послодавцима и незапосленим

лицима са територије општине Пријепоље којима су одобрене субвенције по програмима запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима,стицање практичних знања, рефундација зарада незапосленим особама са инвалидитетом без радног искуства, реализација стручне праксе и јавни радови.

Зоран Мартиновић, директор НСЗ, Фото: ПП Медиа

“ Ово је данас само један симболичан догађај доделе уговора лицима и послодавцима који користе наше субвенције , ми ћемо данас свакако са мањим бројем људи имати контакт него што је број корисника наших услуга . До сада, општини Пријепоље обезбедили смо  укључивање у различите мере обуке и стручне праксе за 150 лица ,а програмом самозапошљавања  очекујемо да се  до краја године укључи преко 500 лица , рекао је Зоран Мартиновић, директор НСЗ и додао да ће за ове намене искористити буџет са најмање 100 милиона динара.

“ Свакако треба истаћи сарадњу локалне самуправе Пријепоље где ћемо удружити  средства у износу од 17 милиона динара, од чега ће  Национална служба појачати удео за десет ипо милиона  у односу на наша редовна средства . Оно што је важно  јесте  чињеница да  епидемија није оставила озбиљне потресе на тржишту рада, увек имамо једну стабилност која се на неки начин потврдила, јер према нашим евиденцијама, нема промена у порасту броја лица која су изгубила посао , а очекујемо да мере Владе РС дају пун ефекат и да је ово простор за послодавце да обнове своје капацитете, да се оснаже, обнове своје партнерство и да се врате у стање у којем су били и пре епидемије, рекао је Зоран Мартиновић, директор НСЗ.  Он је додао да је приметног отпуштања радника било у првим данима од увођења ванредног стања и да је дошло до престанка рада многих делатности , пре свега у трговинама и угоститељским објектима, хотелима, ресторанима и да је било отпуштања, али  да су мере Владе РС утицале да се многи врате на посао и своју делатност чиме је просек оних који су изгубили посао нижи у односу на  исти месец прошле године.
“ Радна група у оквиру Владе дефинише мере које треба понудити привреди, како кроз субвенције тако и кроз повољне кредите и олакшице које би послодавци могли имати до краја године , али је то још увек предмет разматрања и дефинисања”, додао је Мартиновић.
Филијала Пријепоље захтеве је решавала  по редовним јавним позивима које је расписана Национална служба од фебруара и под тим јавним позивима до сада су  решени  захтеви за 150 лица, рекла  директорка филијале НСЗ у Пријепољу, Ана Пејовић.

“ Највише заинтересованих је било по програму субвенција послодавцима  за теже запошљиве категорије и по том програму филијала Пријепоље добила је позитину одлуку  за 20. так лица. За програм стручне праксе решено је 50 захтева и то највише из општине Пријепоље јер је дозвољен програм стручне праксе и за приватни и за јавни сектор. До краја године очекујемо доношење одлука по програму самозапошљавања  заједно са локалним  самоуправама, по програму стручне праксе, по програму стицања стручног знања, по програму приправника јер средства нису истрошена, рекла је Пејовић.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje ugovori neyaposleni subvencije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.878.703 посета
Тренутно на сајту: 387 посетилац(a)