Адвокат Петровић: За сва лица, били наши држављани или странци примењују се закони Републике Србије 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Адвокат Петровић: За сва лица, били наши држављани или странци примењују се закони Републике Србије
Trenutno na sajtu: 870       |       Podeli:
29.03.2023 | 0 коментар(а)



Чачак - Након што је патрола Саобраћајне полиције протеклог викенда на путу Краљево-Мрчајевци пресретачем зауставила држављанина Турске



који је, возећи аутомобил марке “дачија“, прекорачио брзину за 61 километар на час и то док је претицао колону возила преко пуне линије, бавили смо се тиме на који начин се у нашој земљи санкционишу страни држављани који направе саобраћајне прекршаје.

„За сва лица, дакле било да су наши држављани или странци, примењују се позитивни закони Републике Србије ако је прекршај или кривично дело учињено на територији републике Србије. Једини изузетак може евентуално постојати у случају дипломатског имунитета који је уређен међународним правом и односи се само на она лица у нашој земљи која су носиоци дипломатског статуса. Дакле, не постоји посебан закон који регулише на који би се начин санкционисали страни држављани у случају да учине прекршај или кривично дело на територији наше земље, већ се, као што смо и истакли, на њих примењује наше позитивно право као и на наше држављане. рекао је адвокат Лазар Петровић.

Он је додао да је „за странце, по нашем позитивном праву, прописано да имају право на судског преводиоца или тумача како би разумели ток поступка и шта им се ставља на терет, односно у току целог тока поступка на захтев страног држављанина, мора бити присутан преводилац”.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK ADVOKAT PRAVO ZAKON STRANI DRZAVLJANI DIPLOMATSKI STATUS

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.009.719 посета
Тренутно на сајту: 867 посетилац(a)