Ове године на сабору само трубачка музика 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Ове године на сабору само трубачка музика
Trenutno na sajtu: 639       |       Podeli:
18.07.2017 | 0 коментар(а)



Гуча - Припреме за овогодишњи, 57. по реду, Драгачевски сабор трубача у Гучи, који ће се одржати од 09. до 13. августа, приводе се крају.

Мање од месец дана пре одржавања једне од највећих манифестација у Србији, организатор је одлучио да овогодишњи Сабор буде посвећен трубачима и гостима.

Сабор ће бити отворен у четвртак 10. августа, међутим програм креће дан раније и то у среду увече културно-уметничким програмом (учествују: Раде Јоровић, трубачки оркестар "Драгачевске трубе" Гуча, певачка група "Српска шајкача" Пухово) и концертом Марка Глигоријевића, који је прошле године освојио награду публике.

Свечано отварање сабора биће у четвртак у 11:00 сати крај споменика трубачу у центру Гуче. Тог дана биће отворена изложба и сајам туризма у Музеју трубе, сајам књига, као и привредна изложба у Спортском центру.

У вечерњим сатима биће одржано такмичење младих оркестара, концерти оркестра Јанка Јовановића и Љубивоја Диковића, мајстора трубе Дејана Петровића & Биг Бенда, као Дејана Лазаревића.

У петак 11. августа током дана биће одржано традиционално спортско надметање - Народни вишебој, а у поподневним сатима дефиле учесника у програму. Увече коцерте ће одржати Саша Крстић, Бобан Марковић, док је за 23:00 сата планиран поноћни концерт.

Архивска фотографија - Глас западне Србије

Претпоследњег дана, у подне ће бити одржана промоција плоче Шампиона Гуче Екрема Мамутовића, а затим ће уследити дефиле такмичара и учесника у програму улицама Гуче и импровизација старе драгачевске свадбе .

У 15:00 сати је такмичење здравичара, избор најлепше народне ношње, културно уметнички програм гостију из иностранства и концерт Академског културно уметничког друштва "Иво Лола Рибар" из Београд.

За 19:00 сати предвиђен је концерт шампиона Гуче за 2016. годину, Екрема Мамутовића, а сат времена касније почиње финално такмичење сениорских оркестара. За 23:00 сата планиран је концерт победника 57. Сабора.

Последњег дана сабора у 17:00 сати биће одржан концерт Бојана Ристића (најбољи оркестар на 56. Сабору), а потом и такмичење мајстора трубе за титулу Шампион Гуче.

Манифестацију затвара Горан Бреговић - Бијело дугме, концертом који је планиран за 20:00 часова.

Од ове године ни паркинг се неће наплаћивати. Организатор је донео одлуку да уклони паркинг рампе са прилазних путева Гучи и не наплаћује паркин у време Сабора.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.964.829 посета
Тренутно на сајту: 639 посетилац(a)