Омикрон не посустаје – на удару старији хронични болесници 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Омикрон не посустаје – на удару старији хронични болесници
Trenutno na sajtu: 433       |       Podeli:
06.02.2022 | 0 коментар(а)



Од почетка пандемије у Србији је регистрован 1.757.741 случај коронавируса од урађених 8.302.346 тестова. Од последица заразе
Фото: ГЗС, илустрација

преминуло је 13.928 особа. Смртност је 0,79 одсто, објављено је на сајту covid19.rs.

Према последњем пресеку, у Србији је тестирана 28.372 особа, акоронавирус је потврђен код њих 12.736. Преминуло је 60 особа. 

На болничком лечењу је 4.209 пацијента, од којих је 153 на респиратору.

Не смирује се епидемијска ситуација у нашој земљи. Притисак на болнице поново расте. На болничком лечењу, у најтежем стању, највише је старијих од 70 година. Са блажом клиничком сликом све је више заражене деце, код најмлађих често нема симптома.

Продужен је фебруарски распуст. Ученици ће спајањем два викенда, државног празника и додатна два дана имати укупно девет слободних дана.

Ове недеље смањен је броја позитивних ученикау односу на претходну недељу за 10 одсто, изјавио је Милан Пашић, помоћника министра за предшколско и основно образовање.

У време епидемије многи су проверили ниво Д-димера у крви. Једни на своју руку, други по захтеву лекара. Д-димер као анализа се ради када се сумња на зачепљење крвног суда тромбом, односно када постоје одређени клинички знаци.

Д-димер не значи нужно болест, а на његову повишеност могу да укажу кратак дах, лупање срца, оток ногу, топла нога на одређеном месту и тада се треба јавити лекару, објаснио је руководилац Клинике за хематологију, доктор Дарко Антић.

ГЗС/ РТС, Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


korona pacijenti bolest lecenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.337.491 посета
Тренутно на сајту: 434 посетилац(a)