I danas traje Kongres herniologa koji se održava u Čačku 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
I danas traje Kongres herniologa koji se održava u Čačku
Trenutno na sajtu: 313       |       Podeli:
26.05.2023 | 0 коментар(а)



Čačak – Danas je drugi, odnosno poslednji dan trećeg Kongresa herniologa Srbije i



obeležavanje 20. godina postojanja tog Udruženja, a s obzirom na to da svaki četvrti muškarac u svetu ima problem sa kilom, na ovaj skup su pozvani stručnjaci iz čitavog sveta.

Na ovom skupu se govori o novim tehnikama koje se rade u hirurgiji kila i opštoj hirurgiji.

Prim. dr Dejan Dabić, direktor čačanske Opšte bolnice, foto: GZS

„Ovo je potvrda da se čačanska hirurgija se vraća možda na neke stare staze slave, ali bez obzira što i pored svih teškoća koje imamo, mi pratimo literaturu, pratimo Kongrese i trudimo se, koliko je u našoj mogućnosti da idemo u korak sa svetom. Najzastupljenije metode koje se koriste su uopšte klasične, laporaskopske, i u novije vreme robotska hirurgija”, rekao je prim. dr Dejan Dabić, direktor čačanske Opšte bolnice.

Imajući u vidu da svaki četvrti muškarac u svetu oboli od hernije, ovaj vid susreta umnogome će doprineti da i naši hirurzi usvoje najsavremenije metode ove veoma rasprostranjene bolesti.

Prof. dr Marc Miserez iz Belgije, foto: GZS

„Za manju cenu i bolji kvalitet  života, na ovome moramo raditi zajedno Evropljani, Amerikanci, Srbi I Kinezi, kako bi popravili svima kvalitet života i dali bolju uslugu, moramo raditi zajedno i deliti naša iskustva”, kazao je prof. dr Marc Miserez iz Belgije.

Cilj ovakvih sastanaka, posebno sa internacionalnim učešćem jeste promocija novih tehnologija.

Bojan Radovanović, predsednik Udruženja Herniologa Srbije, foto: GZS

„Ono što je dobro za ovaj sastanak i što mogu da kažem kao rezultat dvodnevnog rada jeste ta pomoć Ministasrtva zdravlja koje svojim prisustvom i podpomoglo našu inicijativu da se ova hirurgija unapredi na jednom sistemskom nivou”, zaključio je Bojan Radovanović, predsednik Udruženja Herniologa Srbije.

Udruženje herniologa Srbije osnovano je 2001. godine, a Čačak nije slučajno izabran za domaćina, jer se godišnje u čačanskoj bolnici obavi više od 700 hirurških zahvata hernije.

Prilog emitovan u emisiji „Jutro” na Prvoj televiziji:

GZS                                             

         




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KONGRES HERNIOLOZI CACAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.463.393 посета
Тренутно на сајту: 314 посетилац(a)