На подручју Моравичког округа бележи се благи пад броја новоинфицираних 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
На подручју Моравичког округа бележи се благи пад броја новоинфицираних
Trenutno na sajtu: 406       |       Podeli:
18.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Према најновијим подацима у чачанској болници смештено 197 болесника,
Фото: ГЗС

примљено је 20, отпуштено 13, у респираторном центру 18, осам је прикључено на респираторе, док су на жалост преминула су три лица.


„Сведоци смо да се већ неколико дана бележи благи пад броја новоинфицираних на територији целе Републике Србије, па и Моравичког округа”, рекао је Др Аксентије Тошић.


„Морам да изразим задовољство да је већ пет, шест дана за пет до 10 одсто мање позитивних у Чачку, а такође и у целом Моравичком округу. Овај пад броја новоинфицираних и пада броја првих прегледа у Домовима здравља и у болницама су нам врло важни за тренутну епидемијску ситуацију", казао је Тошић.


Према његовим подацима јуче у Моравичком округу 135 позитивних особа, за разлику од претходних дана када је било 178, за нијансу мање, у Чачку 65, у Гучи 10, у Горњем Милановцу 19, у Ивањици 41. Што се тиче првих прегледа у Дому здравља 125, у Општој болници 122.


„С обзиром да су нам капацитети пренапрегнути за сваког новог пацијента у болници је борба да се нађе слободно место, захваљујући особљу те установе, руководству, као и града. Већ девет месеци водимо битку и нема пацијента који су захтевали хоспитализацију да су морали да иду кући. Додатнмо нам помажу капацитзети у Ивањици, Плавој хали у којој је тренутно смештено 29 пацијената", казао је он и додао да је ситуација са кисеоником боља захваљујући ангажовању градских челника.


Тошић је апеловао да се у наредним данима, у време празника сви придржавамо одговарајућих мера, значи и пет мање оболелих, и истакао да се ипак види светло на крају тунела и може се рећи да је колективни имунитет на завидној висини, тако да ће све теже оболевати велики број људи.


„Наша држава ради на томе да се набави вакцина, која ће жестоко смањити број новоинфицираних. Имамо информације да ће за десетак дана одређена количина вакцина, тестираних, проверених стићи у нашу земљу, као и у Европу и да ће вакцинација почети. Зато нам је потребно да макар до ових Новогодишњих празника укључујући и верске, као и сутрашњу славу да то прославимо скромно, без неких великих скупова", објаснио је др Тошић.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


radni tim cacak covid 19

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.873.851 посета
Тренутно на сајту: 407 посетилац(a)