Одржан свечани концерт полазника Музичке академије „Хорска Сретања” 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Одржан свечани концерт полазника Музичке академије „Хорска Сретања”
Trenutno na sajtu: 281       |       Podeli:
27.07.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Полазници Музичке Академије „Хорска сретања” припредили у недељу

свечани у Галерији Народног музеја у Чачку.

Ова Академија је посвећена извођењу и проучавању српске хорске духовне музике и проширењу репертоара црквених хорова који су често ограничени на композиције нашег најзначајнијег композитора Стевана Стојановића Мокрањца. Тако да су се на репертоару свечаног концерта нашле компoзиције и ређе извођених српских композитора: Душана Максимовића, Николе Србина, Исаије Србина, Милоша Раичковића и других.

Полазници Академије су из свих крајева Србије (Београд, Сремска Митровица, Алибунар, Нови Сад, Неготин и др.) дошли у наш град, и у периоду од 19. до 25. јула на интензивним свакодневним пробама, под диригентским вођством Даниеле Ивановић из Београда, спремили програм који су представили чачанској публици. Такође су учествовали на богослужењима у Овчарско-кабларским манастирима, пешачили до Савиних вода и пећине Кађенице, а стигли су и да упознају наш град. Сваког дана трајања Академије, за полазнике као и за наше суграђане била су организована пропратна предавања, која су покрила разне области: идентитетске теме, музичко-уметничке и лингвистичке.

Читава манифестација је организована под покровитељством Министарства културе и иноформисања Републике Србије и Града Чачка, а у организацији Удружења Ирмос.
Идеја је да ова манифестација постане традиционална и да Чачак постане препознатљив као град у коме се негује српска духовна музика.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


koncert horska sretanja irmos

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.308.518 посета
Тренутно на сајту: 282 посетилац(a)