Испуцао свеже асфалтиран пут 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Испуцао свеже асфалтиран пут
Trenutno na sajtu: 707       |       Podeli:
16.12.2017 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Након пет деценија табанања по блату и прашини мештана Обораца, асфалт је стигао и до њиховог засеока у Лимској долини.

Ипак, уместо радости због завршених радова, зебња се увукла међу становнике овог краја због, како кажу, лоше изведених радова па стрепе да би падавине и бујични потоци могли аслат да однесу. Инвестиција вредна скоро милион динара из општинске касе била је поверена локаном грађевинском предузећу „Рад Лабуд плус“.

"Са доласком мраза и првих киша ово ће све да оде. Мука је велика што се радило али се није урадило квалитетно. Извођача није имао нико да контролише, ниједном нисмо видели надзорног органа да је дошао да изврши контролу радова", са огорчењем у глас причају незадовољни грађани овог села.

Рупа на путу, фото: ПП Медиа

Поред примедби на квалитет радова на траси Ивање – Оборци, за мештане је спорна кажу и дужина пута.

"Пројекат у који са имао увид је предвиђао изградњу 238 метара асфалтног пута. Међутим, урађено је свега 226 метара. Ко је тај што је дозволио да се одступи од пројекта?" пита се са неверицом корисник пута Хурић Мевлудин.

Радови на овом инфраструктурном подухвату били су поверени локалној фирми „Рад Лабуд плус“ иза које стоји одборник Бахрија Бегановић, који је део владајуће већине у граду на Лиму. Он је због квалитета изведених радова на овом и другим пословима на којима је његова фирма била ангажована био изложен критикама опозиције на прошлом скупштинском заседању. Међутим како је истакао за говорницом сви радови су квалитетно изведени а због ниске цене општински буџет је имао уштеду.

Мештанин Ивања, Бориша Свичевић, каже да је покушао је да сугерише извођачу радова да се они изводе неквалитетно али да је уместо одговора био вербално нападнут, па је морала да интервенише полиција, а он ће због тога правду потражити пред судом.

Фото: ПП Медиа

Из локалне самоуправе наглашавају да на избор извођача они не могу да утичу, док за квалитет изведених радова одговара надзорни орган. У случају да они не буду квалитетно изведени општина неће извршити плаћање.

"Општинско веће је наложило надзорном органу и свим извођачима да Општинска управа неће плаћати оне радове за које надорни орган не да свој потпис и не потврди да су они урађени квалететно", изричит је члан Општинског већа Едиб Кајевић.

Покушали смо да добијемо одговор од надзорног органа и да сазамо да ли су примедбе житеља Ивања оправдане и да ли ће са доласком пролећа и његови весници нићи из асфалта. Међутим, он се није јављао на наше телефонске позиве.

ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.082.502 посета
Тренутно на сајту: 708 посетилац(a)