Млади брачни парови до првог стана доћиће уз помоћ државе 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Млади брачни парови до првог стана доћиће уз помоћ државе
Trenutno na sajtu: 349       |       Podeli:
26.06.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Млади данас на све начине покушавају да реше стамбено питање, јер мали је број оних
Милици Зарић помоћ државе би много значила, Фото: ГЗС

који има свој кров над главом. Милица Зарић (24) још увек живи у породичној кући и тражи стан, сходно својим приходима.

Милица Зарић, фото:ГЗС

„Куцала сам на врата многих агенција у потрази за најбољим решењем за мене, међутим доста агенција је или продало или издало стан, а ја бих волела да нађем неки стан пристојне квадратуре за мене и мог будућег супруга. Оно што смо ми тражили је неки двособан или трособан стан који бисмо платили својим средствима или стамбеним кредитом који бисмо узели", рекла је Милица Зарић и додала да би јој од великог значаја била најављена помоћ Владе Републике Србије како би млади по најповољнијим условима решили стамбено питање.

Грађевински предузетник Иван Шкипић већ 30 година бави се изградњом и продајом станова. Каже да су му купци углавном млади брачни парови и они са већ формираном породицом.

„Што се тиче продаје станова, постоји потражња, тржиште је јако активно у Чачку, онолико колико градимо, ми успемо да продамо. Оно што је најактелније јесу неки породични станови, двособни или тргособни. Углавном су купци млади брачни парови и купци са већ формираном породицом. То су станови структуре од 40 до 60 квадрата, који се тренутно највише траже у Чачку. Искључиво радимо системом, кључ у руке и пружамо купцу пуну правну заштиту. Оно што ми нудимо то су тржишни услови за продају стана, имамо сарадњу са свим банкама које послују у Чачку и које имају стамбене кредите. Купац може купити код нас стан и из сопствених средстава и преко стамбеног кредита", каже Иван Шкипић.

Иван Шкипић, фото: ГЗС

Једна од мера педвиђена националним инвестиционим планом, Владе Републике Србије за период од 2020. до 2025. године јесте изградња станова за младе брачне парове, где би према најавама, држава уложила око 500 милиона евра управо за изградњу станова, како би млади решили своје стамбено питање по најповољнијим условима.

„Реагујући на овакву најаву председнка Александра Вучића и Владе Републике Србије, ми смо као одговорна локална самоуправа разматрали неколико локација у граду Чачку на којима би се могли градити овакви станови и дошли до неклолико решења који би испуњавала планске услове, али комуналну опремљеност. Дакле, уколико би се кренуло са изградњом оваквих станова у току наредних година, ми бисмо имали спремну локацију", образложила је заменица градоначелника Чачка, Милица Дачић.

 

Заменица градоначелника Чачка Милица Дачић, фото: ГЗС

Тржиште у Чачку је јако живо и велика је потражњаза становима. Са друге сране, има јако пуно пројеката и инвестиција, па се млади Чачни све чешће одлучују да остану у свом граду.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Stanovi mladi bracnoi parovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.560.529 посета
Тренутно на сајту: 350 посетилац(a)