dr Dimitrijević: Razgovor sa decom ključan za rešavanje svih problema 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
dr Dimitrijević: Razgovor sa decom ključan za rešavanje svih problema
Trenutno na sajtu: 427       |       Podeli:
12.05.2023 | 0 коментар(а)



Užice - Užičanin dr Zoran Dimitrijević neuropsihijatar i dečiji psihijatar u penziji koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri



radio sa preko 60.000 dece povodom tragedija koje su potresle Srbiju u prethodnih deset dana ističe da je razgovor sa decom, ali i timsko rešavanje problema ključno kako se slične situacije nikada više ne bi ponovile.

"Iz iskustva i u radu sa decom i prosvetnim radnicima, ali i stručnim saradnicima iz škola kada je bio neki problem sa nekim od dece bilo da je to individualno ili grupno mi smo to dete timski obrađivali, odnosno sagledavati smo ga iz ugla zajednice i iz ugla individue. Ponekad se dešavalo da promena škole bez potpunog stručnog nalaza ukaže na to da je potrebno promeniti sredinu jer dete nije bilo sa poremećajem mentalnog zdravlja i onda ta promena može da bude dobrodošla. Ćešće se dešava jer ne uradimo sve do kraja, treba imati jedan timski pristup prema individualnođ članu zajednice u školama jer svaka ta individualna jedinka, ona je član grupe i promena škole ne donosi dobrobit ako je u pitanju neki mentalni poremećaj, zato što sa tim detetom treba adekvatno raditi da bude prihvaćen u svojoj sredini", rekao je dr Zoran Dimitrijević neuropsihijatar i dečiji psihijatar u penziji.

Više na ovu temu možete pogledati u videu koji je emitovan na Kurir televiziji.

 

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dr zoran dimitrijevic nheuropsihijatar skola deca problemi razgovor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.533.964 посета
Тренутно на сајту: 428 посетилац(a)