Da li će poskupeti struja? 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Da li će poskupeti struja?
Trenutno na sajtu: 285       |       Podeli:
13.07.2023 | 0 коментар(а)



Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Dušan Živković kaže za RTS da se cena struje pažljivo analizira i da nikada „nije bio rast cene zbog rasta cene”.



Poručuje da će pažljiva analiza dobro sagledati postoji li potreba za poskupljenjem. Ističe i da veruje da do otpuštanja u EPS-u neće doći i da je put kojim idu zadržavanje kvalitetnih zaposlenih od radnika do inženjera.

Dušan Živković navodi da je usled vrelog talasa primetan porast potrošnje struje ove nedelje.

„Protekla nedelje je bila na nivou 80.000 megavat sati dnevno, ova nedelja je već došla do 90.000 megavat sati. Porast potrošnje je već na nivou desetak procenata, ali Elektroprivreda nesmetano obezbeđuje dovoljne količine električne energije iz sopstvenih izvora", dodaje Živković.

Ukazuje da su blaga zima i dobra hidrologija stvorili uslove da akumulacije i deponije budu pune.

„U akumulacijama trenutno imamo preko 600 gigavat sati, deponije su na nivou dva miliona tona uglja, tako da spremno doćekujemo sledeću zimu", kaže Živković.

Kada je reč o proizvodnji uglja, poručuje da je ona na planiranom nivou, kao i da je cilj da se održavaju deponije uglja na visokom nivou.

„U tom smislu ne očekujemo neke izazove i verujemo da će to tako i biti", kaže Živković i dodao da se za sada sve podmiruje iz sopstvenih potreba.

Ističe da je sada ključna priprema za zimu.

„Da bi se održala maksimalna količina vode u akumulacijama, maksimalna količina uglja na deponijama i pripremimo taj zimski period za bezbedno snabdevanje naših građana", rekao je Živković.

„Moja vrata su uvek bila otvorena za sve zaposlene"

Ukazuje da je promena pravne norme koja se desila tj. prelazak iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo nametnula niz formalnih aktivnosti koje treba da se dese kako bi prelazni period prošao sa minimalnim posledicama i stvorili uslovi za dalji nesmetani razvoj EPS-a.

U Nadzornom odboru EPS-a je predstavnik zaposlenih Miodrag Ranković. Sindikat EPS-a podeljen, a krilo koje predvodi Milan Đorđević nezadovoljno je ko ih predstavlja i tražili su hitan sastanak sa direktorom. Živković kaže da je dugo u "Elektroprivredi Srbije" i da dobru komunikaciju ima svim zaposlenima.

„Vrata kod mene su uvek bila otvorena za sve zaposlene i ja ću se potruditi da tako ostane. Meni je cilj da u ovoj situaciji svi zaposleni mogu da se usavršavaju profesionalno, da razvijaju svoje karijere i napreduju i u tom smislu ja vidim od svih pomenutih uticajnih strana partnere u ovom procesu. Zaista sam spreman da sa svima njima razgovaram, ali sa jasnim ciljem da se EPS modernizuje i da taj neki partnerski odnos koji želim da uspostavim sa svima njima bude u cilju poboljšanja uslova svakog zaposlenog pojedinačno", poručuje Živković.

GZS/RTS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti cack struja poskupljenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.553.243 посета
Тренутно на сајту: 285 посетилац(a)