Максимовић: Нисам присуствовао седници Савета када су прихваћени амандмани 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Максимовић: Нисам присуствовао седници Савета када су прихваћени амандмани
Trenutno na sajtu: 461       |       Podeli:
08.02.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Председник Савета за статут, друге прописе и организацију Александар Максимовић одговарајући на оптужбе шефа Одборничке групе Двери,

Александра Танасковића рекао је да су на састанку Савета у понедељак прегледани сви амандмани, а не само Одборничке групе Двери.

„На седници у понедељак разматрали смо све оне акте на које су могли да се подносу амандмани. Добили смо мишљења од стручних служби и на заседању смо их одбили као правно немогуће и не примењиве. Шта се јуче дешавало то не знам, јер сам службено био одсутан. Председник ме је звао за подржавање седнице, извинуо сам се јер због служебних обавеза нисам могао да присуствујем", каже Максимовић.

Он додаје да су одборници Двери направили грешке јер су подносили амандмане на појединачне акте на које се иначе они не могу поднети и тиме показали да не познају скупштински рад.

Трифуновић: Ко ради тај и греши

Председник скупштине Игор Трифуновић рекао је да је Савет за статут разматрао амандмане и приликом гласања сви су били одбијени као правно неосновани.

„Прегледањем извештаја Савета од стране стручних служби Скупштине града. Градоначелник, секретар и ја смо сели и увидели да је било амандмана који су правно могући и који би требало да се нађу на скупштинском заседању. Заказао сам још један Савет за стату, који се поново састао и све амандмане прегледао. Они који су били правно могући, се данас налазе на скупштини. Било је 30 поднешених, 10 одбачених, четири је прихваћено, а 16 ће се наћи данас на скупштини", наводи Трифуновић.

Према његовим речима дошло је до забуне приликом гласања Савета за статут, није било ваљаног образложења, иако је било амандмана који су правно могући.

,,Добро је да су скупштинске стручне службе то приметиле јер у раду долази до грешака, свако ко ради тај и греши", каже Трифуновић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.899.980 посета
Тренутно на сајту: 459 посетилац(a)