Јединствено у западној Србији: Јелена израђује торбе од дрвета и памука 



 
Јединствено у западној Србији: Јелена израђује торбе од дрвета и памука
Trenutno na sajtu: 355       |       Podeli:
26.07.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Употреба памука за израду тканина, позната је још од давнина, а да ли сте знали



да се памучни конац користи и у изради торби и то од дрвета.

У недостатку пословних ангажмана свог примарног занимања услед пандемије изазване корона вирусом Јелена се преорјентисала и почела да израђује торбе од дрвета и памука.

„Идеја ми је дошла да радим торбе искључиво од пририодсних материјала, на њима, апсолутно нема ништа што је вештачко, све се тиче дрвета и памука. Сама сам измислила, како да убацим, пришијем и прошијем памучни конац на даску. На интернету сам налазила да се све сличне торбе раде из једнома, код мене то није случај, ја на дрвету ручно осликавам и да то буде са предње стране торбе”, рекла је Јелена Васиљевић Тајевић.

Јеленин почетак израде торби каже био је изузетно тежак, посебно због чињенице да никада раније није узела хекловку у руке.

„Моји први почеци били су са свекрвом која ми је показала прве чвориће како се хеклају, а када сам јој донела торбу коју сам сама целу направила жена се баш пријатно изненадила, јер сам ја своје прве чвориће које сам правила помагала сам обема рукама и било ми је изузетно тешко”, појаснила је Јелена.

Јелена не крије наду да ће њени уникати бити примећени код свих оних који знају да препознају вредност ручних радова и природних материјала.

„Искрено се надам да ће моји радови бити примећени, јер су заиста јединстевни и другачији, где уопште нема вештачких материјала и не личе на друге радове те се надам да ће стварно угледати светлост дана”, закључила је Јелена.

Јелена је једна од ретких која свој хоби претватра у посао и помера границе, тако што је блиска природи.

Прилог емитован у вестима телевизије Б92:




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


TORBICE DRVO PAMUK JELENA VASILJEVIC TAJEVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.664.677 посета
Тренутно на сајту: 355 посетилац(a)