Još 239 novih korisnika ekološki prihvatljivih energenata u individualnim domaćinstvima 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Još 239 novih korisnika ekološki prihvatljivih energenata u individualnim domaćinstvima
Trenutno na sajtu: 862       |       Podeli:
08.06.2023 | 0 коментар(а)



Užice - Od ukupno 250 zahteva, po trećem Javnom konkursu za sprovođenje mera smanjenja zagađenja



vazduha poreklom iz individualnih izvora na teritoriji grada Užica, realizovanim u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine tokom prošle i ove godine, 239 vlasnika individualnih stambenih objekata i stanova u stambenim zgradama ostvarilo je pravo na subvencionisanu nabavku i ugradnju toplotnih pumpi, kotlova i peći na drvni pelet i kotlova na gas, navodi se na sajtu grada Užica.

Posle konkursa koji je raspisan u martu mesecu, Komisija je ostvarila uvid u dostavljenu dokumentaciju i izvršila obilazak terena, a na osnovu Pravilnika o sufinansiranju mera smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora na teritoriji grada Užica i zapisnika sačinjenih na terenu, formiralna je najpre preliminarna a zatim i Konačna lista korisnika sredstava.

Na listi je rangirano ukupno 239 podnosioca prijava, a sredstva su odobrena za 239 podnosioca, i to: tri za meru nabavka i ugradnja toplotnih pumpi, sedam za meru nabavka i ugradnja kotlova ili etažnih peći i peći i šporeta na drvni pelet, dve stotine četiri za meru nabavka i ugradnja kotlova na prirodni gas u porodičnim kućama i dvadeset pet za meru nabavka i ugradnja kotlova na prirodni gas u stanovima u stambenim zgradama. Uslove Konkursa nije ispunilo deset podnosioca zahteva, a jedan podnosioc zahteva je odustao od sufinasiranja nabavke kotla.

Za ovu namenu opredeljeno je ukupno 25 milion a dinara, a do kraja godine očekuje se i novi javni poziv u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike.

 


Glas zapadne Srbije




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice ekologija energenti domacinstva

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.047.421 посета
Тренутно на сајту: 863 посетилац(a)