Navijači Partizana kreću u akciju - novac za plaćanje poreza skupljaće se i u gradovima Zapadne Srbije 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Navijači Partizana kreću u akciju - novac za plaćanje poreza skupljaće se i u gradovima Zapadne Srbije
Trenutno na sajtu: 398       |       Podeli:
18.04.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Navijači KK Partizan iz Čačka, sutra u podne krenuće u akciju prikupljanja sredstava za svoj omiljeni klub kako bi pomogli u izmirivanju duga za porez.



Košarkaški klub Partizan saopštio je da na inicijativu više od 2.000 ljudi počinje sa realizacijom plana za otplatu poreskog duga i pozvao simpatizere crno-belih da se, koliko mogu, uključe i pomognu klubu.
„Partizan ulazi u sprovođenje plana za otplatu poreskog duga. Glavnica sa pripadajućim kamatama iznosi oko sedam miliona evra, s tim da bi zakonskim otpisom 50 odsto kamate prilikom namirenja duga, ovaj iznos bio sveden na oko šest miliona evra“, navodi se u saopštenju Partizana.

Kako su naveli iz kluba, ovaj dug je „u velikoj meri nasleđen i uvećavan za pripadajuće kamate“.

„Na inicijativu više od 2.000 navijača, simpatizera i dobro situiranih prijatelja crno-belih iz zemlje i inostranstva, Partizan pokreće akciju ‘Jedan Partizan imamo’ za rešenje poslednjeg velikog finansijskog problema. Od 13. maja 2023. godine, klub ulazi u proceduru koja će dovesti do izmirenja poreskog duga“, navodi se.

Da bi se to dogodilo, kako se dodaje, potrebno je da se u prvoj tranši ovog leta uplati što je moguće veći iznos. „Na taj način, smanjiće se potencijalna davanja u narednim godinama i samim tim će budžet kluba za tekuće poslovanje biti manje opterećen“, naveo je Partizan.

Iz Partizana su naveli da su već otvoreni namenski računi za donacije namenjene plaćanju poreskog duga i istakli da sva sredstva koja budu na ovim račinima neće niti moguće koristiti ni za šta drugo sem za namirenje poreskog duga.

„Donacije će transparentno biti rangirane po vrednosti uplate, a imena 1.992 uplatioca najvećih iznosa na namenske račune KK Partizan, biće ugravirana kao žig na parketu na kojem će klub igrati svoje domaće utakmice u sezoni 2023/24“, objašnjeno je iz kluba.

Svi donatori moći će da svoje ime pronađu na sajtu partizan.basketball. Kako se dodaje, ako donator želi da ostane anoniman, potrebno je da to naznači prilikom uplate.

Iz Partizana su naveli da će se klub svojim dobrotvorima odužiti na originalan način.

Akcija će trajati od 19. aprila do 13. maja nakon čega će klub uplatiti prvu tranšu za namirenje poreskog duga i ući u proceduru za izmirenje poreskog duga.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


partizan cacak porez novac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.915.243 посета
Тренутно на сајту: 398 посетилац(a)