Сутра састанак извршног одбора СНС, тема ванредни избори 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Сутра састанак извршног одбора СНС, тема ванредни избори
Trenutno na sajtu: 325       |       Podeli:
15.04.2019 | 0 коментар(а)



Врх Српске напредне странке заказао је за уторак 16. април, седнице председништва, проширеног састава

извршног одбора и главног одбора, које ће бити одржане у Сава центру у Београду. Напредњаци ће разматрати могући одговор на притиске опозиције, а према нашим информацијама могућа је и одлука о ванредним изборима.

Напредњаци су за овај партијски скуп резервисали све сале Сава центра и планирају да окупе 7.000 чланова. Све седнице ће бити јавне и преношене на видео-бимовима у холовима Сава центра.

Највиши функционери СНС још једном ће у уторак затражити од председника странке Александра Вучића да донесе одлуку о изласку на ванредне изборе. У марту, читав врх СНС, изузев Вучића који је био уздржан, био је јединствен у жељи да се иде на гласање пре рока. Лидер СНС тада је рекао да смо ближи ванредним изборима, али да коначна одлука није донета. Ипак, због усијане политичке ситуације у земљи, Вучић би могао да преломи да гласамо ове године, осим ако у међувремену не буде неких крупних догађаја у вези са КиМ. Термин за ванредне изборе, како је раније најављено, могао би да буде 23. или 30. јун. У том случају, избори би најраније могли да буду расписани 24. априла, а најкасније 9. маја.

Из опозиције су у недељу најавили да ће одредити тим за разговоре и да очекују да власт учини исто, али да инсистирају да се разговара о захтевима које су прочитали на митингу - формирању заједничке комисије за дефинисање фер изборних услова, избору новог састава РЕМ и избору техничког руководства и уређивачког колегијума РТС и РТВ.

Лидер Двери и један од лидера Савеза са Србију, Бошко Обрадовић најавио је могућу радикализацију протеста.

,,Опозиција је показала јединство, одлучност, разум и одговорност, а то су услови да бисте били нормална власт. Садашња власт може поново да покаже ненормалност и одбије дијалог за решавање политичке кризе. Што се мене тиче, онда су сваки грађански отпор и самоодбрана дозвољени".

Председница Скупштине Маја Гојковић, упркос изјавама из редова СзС, каже да је убеђена да ће се састанку представника посланичких група, који је заказала за уторак, одазвати и посланици опозиције зато што су, како каже, и на протесту говорили о дијалогу.

Гојковићева је, коментаришући захтеве са митинга, које је оценила као бесмислене, казала да се изборни закони не могу мењати неколико месеци пре избора.

,,Изнели су захтеве о изборним законима које су сами донели и које ми нисмо мењали".

Шеф посланичке групе СНС у републичкој скупштини Александар Мартиновић поручује:

,,Требало би да се дозову памети, било би у њиховом интересу да се појаве на консултацијама и да се врате здравој памти и разуму. Владајућа већина у парламенту неће плакати, ако се определе јер је то онда на њихову штету".

ГЗС / Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.223.335 посета
Тренутно на сајту: 326 посетилац(a)