Завршава се реконструкција регионалног пута од Такова до Прањана који је жила куцавица за неколико стотина домаћинстава 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Завршава се реконструкција регионалног пута од Такова до Прањана који је жила куцавица за неколико стотина домаћинстава
Trenutno na sajtu: 457       |       Podeli:
11.08.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – Реконструкција регионалног пута од Такова до Прањана приводи се крају.
Фото: РИНА

Ова деоница дужине 25 километара је жила куцавица за велики број села која гравитирају ка овом подручју и њена ревитализација је била неопходна. У овим селима живи и ради неколико стотинамладих пољопривредника који су одлучили да остану на свом огњишту.

"У овај пут који спаја неколико села и који је веома важан уложено је 350 милиона динара. Биће изграђене и пешачке стазе и урађена хоризонтална и вертикална сигнализација уз све пратеће елементе. Није нам циљ да градимо само индустријске комплексе, већ на местима која то дозвољавају да сачувамо у српску аутентичност. Прањани имају своју историју и уз адекватна улагања може да постане и туристичко чудо. Дуго није било улагања, али сада се ставари мењају на боље. Ово је тел почетак, а право и боље време тек долази", изјавио је министар саобраћаја Томислав Момировић приликом посете Прањанима.

Побољшање путне инфраструктуре и боље проходности за теретна возила утицаће на развој привреде овог места, као и локалног туризма у оквиру кога је и све популарнија Манифестација „Сабор виолине“.

„Ми смо заједнички са путевима Србије испратили читав пројекат, чија је вредност преко 3 милиона евра и то је значајно са читав прањански крај који ће добити бољу повезаност са самим аутопутем, а завршетак радова планиран је за до краја године. Ово је значајан пројекат који мештани чекају преко 30 година, а који ће допринети санирању и побољшању проточности пута за теретна возила. Овде је отворено и неколико фабрика, значајних за мештане прањанског краја, али и читаве општине. Без путне инфраструктуре, развој туризма и уопште, привреде сигурно не би био могућ“, изјавио је Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац.

Ова инвестиција је највећа у протеклих пола века која је стигла у овај крај. Нарочито значајна и због будућих генерација, које ће овде остати да живе уколико буду имали све услове, а добра путна инфрастрктура је један од њих.

„Сада ће нашим мештанима од Прањана до Такова бити потребно само 20 минута. Наша деца сада ће без проблема ићи у школе у нашој општини, а бројни бенефети ће се осетити и на пољима пољопривреде, привреде, и наравно туризма“, нагласио је Радовин Веселиновић, председник МЗ Прањани.

Са унапређеним путевима известан је развој прањанаског краја са посебним нагласком на туризам који у овом месту има озбиљне потенцијале.

 

 

ГЗС/РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


put pranjani rekonstrukcija obilazak momirovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.717.661 посета
Тренутно на сајту: 457 посетилац(a)