Мирјана Марковић осуђена на годину дана затвора 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Мирјана Марковић осуђена на годину дана затвора
Trenutno na sajtu: 449       |       Podeli:
28.06.2018 | 0 коментар(а)



Виши суд у Београду осудио је бившу председницу ЈУЛ-а Мирјану Марковић и некадашњег диркетора Дипоса Милоша Лончара на годину дана затвора,

а некадашњу секретарку Владе Србје Живку Цицу Кнежевић на годину и по дана затвора, због доделе станова у власништву Републике од 1997. до 2000. године особама које нису биле запослене у Влади.
Пресуда је донета после скоро 15 година од покретања кривичног поступка и одржаних више од сто рочишта.
Према наводима Тужилаштва, Мирјана Марковић је подстрекивала Живку Кнежевић да додели стан Илони Пешић, дадиљи њеног унука. Иначе, суд није саслушао Илону као сведока, јер није могао да дође до ње, због чега је не суду коришћен њен исказ из истраге.
Мирјани Марковић се судило у одсуству, пошто је недоступна правосудним органима Србије и за њом је 2005. године расписана међународна потерница.
У овом поступку опужен је још и Данило Пантовић, али је њему одвојено од осталих оптужених, јер се тренутно налази на Куби где је амбасадор.
На оптужници је и некадашњи шеф Државне безбедности Јовица Станишић, али је суд донео одлуку о прекиду поступка против њега, због поновљеног суђења за ратне злочине који се против њега води пред Механизмом у Хагу, који је наставио рад недавно затвореног Хашког трибунала.
Странке у поступку имају право жалбе Апелационом суду.
Београдски адвокат Зденко Томановић изјавио је да осуђујућа пресуда његовој клијенткињи, бившој председници ЈУЛ-а Мирјани Марковић представља подсмевање праву, због чега је најавио жалбу Апелационом суду.
Томановић је у саопштењу навео да је тужба против Мирјане Марковић покренута пре 15. година како би се отежао положај Слободана Милошевића у Хагу и онемогућили сусрети са супругом.
„Подсмевање је и праву и логици, неправоснажна осуда да је пре 18. година супруга тадашњег председника Милошевића молила тадашњег секретара Владе Србије да посередује код стамбене комисије Владе Србије и доделу гарсоњеру здравственој радници", навео је Томановић.
Он је указао да доделу спорне гарсоњере нису оспоравали петооктобарски државни органи, као и да је власница гарсоњере Илиона Пешић тврдила да са Мирјаном Марковић и Слободаном Милошевићем никада није разговарала о спорном стану.
"Верујем да ће Апелациони суд, одлучујући о мојој жалби, смоћи снаге да ипак примени Закон и да ће укинути ову одлуку суда о оптужењу које је политички одржавано дуги низ година уз преквалификације ради спречавања наступања застарелости", навео је Томановић.

Мрка: Ударају шамаре Милошевићима на Видовдан

Почасни председник СПС-а Милутин Мркоњић каже за „Ало” да је реч о срамној пресуди, коју није очекивао.

„Нисам очекивао да ће и у овој власти да се настави однос према породици Милошевић какав је био у власти оних петооктобарских револуционара и битанги. Тада је суд започео процес, а сада се сама завршава. Нема никаквих чињеница, никаквих доказа, а пресуда је ипак донета. Очекивао сам да ће она бити ослобађајућа”, рекао је Мркоњић и додао да и даље очекује од власти „да створи услове да се породица Слободана Милошевића врати у земљу.”
„На данашњи дан , 28. јун, када је и Слободан Милошевић изручен Хагу, поново се удара шамар његовој породици, на исти датум. То није смело да се дозболи”, рекао је он.

ГЗС/Н1

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.642.293 посета
Тренутно на сајту: 449 посетилац(a)