Грађани се враћају са одмора, очекују се гужве на путевима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Грађани се враћају са одмора, очекују се гужве на путевима
Trenutno na sajtu: 376       |       Podeli:
26.08.2022 | 0 коментар(а)



Током предстојећег викенда, последњег пред почетак школске године, очекује се појачан интензитет саобраћаја на путним правцима у Србији,
Грађани се враћају са одмора, очекују се гужве на путевима, Фото: ГЗС

изјавио је данас Јовица Митић из Ауто-мото савеза Србије и возачима саветовао да буду стрпљиви уколико у сатима појачаног саобраћаја на појединим деоницама дође до успореније вожње.
Митић је за Танјуг подсетио да је у току сезона годишњих одмора и да се доста грађана враћа се летовања што ће, каже, сигурно условити да саобраћај, осим на аутопутевима и главним путним правцима, буде појачаног интензитета и на прилазима већим градским центрима где се, додао је, уобичајено стварају колоне и застоји.


Навео је да је у тим ситуацијама нервоза код возача већа што на крају путовања може да доведе до саобраћајне незгоде, али и до нових застоја и продужавања времена путовања, те возачима саветовао да буду опрезнији, стрпљивији и на пут крену мало раније и одморни.

"Према информацијама Републичког хидрометеоролошког завода, очекују нас променљиве временске прилике, у јутарњим и вечерњим сатима је то магла и сумаглица што може успоравати саобраћај, а током дана су могући пљускови због чега су коловози мокри, па је самим тим проклизавање возила неизвесно, возачи врло брзо губе контролу над возилом што утиче на безбедност у саобраћају", рекао је Митић.

Возачима је саветовао и да се добро информишу о томе које граничне прелазе треба користити, наводећи да су за пролазак кроз нашу земљу страним држављанима најинтересантнији Хоргош и Батровци, те додао да су то најоптерећенији гранични прелази.

Митић је рекао да су тренутно на Хоргошу задржавања са наше стране око 180 минута, а да је међузона ка Мађарској пуна што, додао је, доноси сигурно два до три сата чекања на уласку у Мађарску. Када је реч о граничном прелазу Келебија, навео је да су ту задржавања око 30 минута и грађанима који сада планирају пут ка Мађарској поручио да не би било лоше да искористе овај или мање граничне прелазе.

С тим у вези, подсетио је да ради растерећења Хоргоша и Келебије, Бачки виногради раде од седам до 22 сата викендом, док је Бајмок отворен од седам сати до поноћи, те да не би било лоше да се у јутарњим часовима искористе ти гранични прелази.

Митић је рекао да се у данима викенда, услед појачаног саобраћаја, очекује да дође до застоја на аутопуту због радова на деоници између Алексиначких рудника, Ражња, Појата и Параћина.

Ту је, каже, неколико деоница где се изводе радови и врши преусмеравање саобраћаја из једне у другу страну аутопута због чега је ту у сатима појачаног саобраћаја вожња успорена, а може доћи и до краћег застоја.

"Из тог разлога, савет возачима је да користе алтернативни, обилазни пут који води од Алексиначких рудника, то је регионални, стари аутопут који води према Ражњу, Појатама до Параћина где се опет укључују на аутопут", рекао је Митић.

За оне који користе деонице аутопута између Новог Сада, Бачке Тополе, Фекетића и Суботице, навео је да и ту постоји неколико деоница где се изводе радови и где у сатима појачаног саобраћаја може бити задржавања.
Возачима саветовао да је најбоље да користе уређај за електронску наплату путарине, а да уколико немају тај уређај, припреме тачан износ за наплату путарине јер се, додао је, на тај начин убрзава проток свих путника у саобраћају.

 

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.561.320 посета
Тренутно на сајту: 375 посетилац(a)