На сабору трубача у Гучи засвираће Драгачевске, а светске трубе 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
На сабору трубача у Гучи засвираће Драгачевске, а светске трубе
Trenutno na sajtu: 408       |       Podeli:
24.07.2018 | 0 коментар(а)



Гуча - Драгачевски сабор трубача већ деценијама важи за најпосећенију манифестацију свеукупног

народног стваралаштва у Србији и јединствено такмичење народних трубачких оркестара.

Ове године, одржаће се по 58. пут у термину од 9 -12. августа, а на велико задовољство свих сабораша, Гучом ће одјекивати само звуци трубе, и то звуци највећих трубачких имена, победника, мајстора трубе.

Организатори су одлучили да ове године труба буде без компромиса и Сабораши ће имати прилику да чују само најбоље трубаче, оркестре.

За потребе овогодишњег Сабора, формирано је девет предтакмичарских центара: Књажевац, Бољевац, Лучани (Горачићи), Ковачица, Владичин Хан, Сурдулица, Пожега, Пријепоље (Коловрат) и Чајетина.

Најбољи оркестри из сваког предтакмичарског центра имаће своје представнике на финалном такмичењу сениорских оркестара, које је програмом 58. Драгачевског сабора планирано за суботу, 11. август сa почетком у 20 часова.

Сабор ће по традицији бити отворен првог дана, у четвртак 9. августа у 11 часова, код споменика трубачу у центру Гуче уз интонирање химне „Са Овчара и Каблара“ и подизање саборске заставе, а отвориће га Домаћин министар Ненад Поповић, док ће саборску заставу подићи амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин.

Истог дана, трубе ће укрстити млади трубачки оркестри на позорници Културног центра у 17 часова у оквиру Такмичења младих трубачких оркестара а потом, у 21 час следи Концерт драгачевских трубача.

У петак, 10. августа од 13 часова, посетиоци ће имати прилику да уживају у традиционалном момачком надметању, Народном вишебоју (стадион), који је програмом 58. Драгачевског сабора трубача планиран за 13 часова. Од 18 часова одржаће се Уметнички програм „СРБИЈА 19141918 - Страдање и Слава“.

Током вечерњих сати, на главној позорници на стадиону, сабораши ће чути победнике 57. Сабора (20 часова), од 21 час ће одјекивати звуци трубе маестралног Дејана Петровића и Биг Бенда, а од 23 часа вас очекује Поноћни концерт: Трубачки оркестри финалисти 58. Драгачевског сабора трубача.

Дефиле такмичара и учесника у програму улицама Гуче и импровизација старе драгачевске свадбе одржаће се у суботу, 11. августа од 13 часова.

Од 16 часова, на позорници Културног центра биће Такмичење здравичара, избор најлепше народне ношње, а од 17 часова, културно-уметнички програм гостију из иностранства. На главној позорници на стадиону, од 20 часова следи Финално такмичење сениорских оркестара.

Организатори ће сабораше поздравити, у недељу, али само до идућег Сабора и то најбољим трубачким програмом. Под саборским небом загрмеће трубе најбољих, док ће од 17 часова сабораши чути најбоље са 58. Сабора – Концерт победника.

Већ од 19 часова следи концерт Саше Крстића (Шампион Гуче 2017), у 20 часова концерт Екрема Мамутовића (Шампион Гуче 2016), а од 21 час засвираће труба Дејана Лазаревића (Мајстора трубе).

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.454.460 посета
Тренутно на сајту: 409 посетилац(a)