Министар Един Ђерлек у Прибоју: Влада ће ускоро усвојити програм о подстицању регионалног раста 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Министар Един Ђерлек у Прибоју: Влада ће ускоро усвојити програм о подстицању регионалног раста
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
04.04.2023 | 0 коментар(а)



Прибој – Влада ће врло брзо усвојити Програм о подстицању регионалног раста у Србији за



2023. годину, а потом ће уследити и јавни позив, па очекујем од руководства Прибоја да кандидују пројекте који ће кабинет за равномерни и регионални развој у целости реализовати, рекао је данас у Прибоју министар за равномерни и регионални развој Един Ђерлек.

Он је, након састанка са руководством општине Прибој, навео да би то требало да буду пројекти значајни за грађане Прибоја и унапређивање животног стандарда и квалитета живота, као и да верује да ће следећа посета бити потписивање уговора и отпочињање одређених пројеката.

„Наш примарни задатак је да задржимо људе у општинама широм Србије и због тога се мора обезбедити амбијент, а то ради Влада кроз улагања у Прибој, кроз инвестиицје, финансирање путних праваца, реконструкцију Гимназије, долазак гаса и то све како би сутра могли да привучемо још инвестиција, да повећамо плате и да људи могу да остану у Прибоју, јер људи су највећи капитал и ресурс Србије и наш задатак је да ти људи остану на свом огњишту”, казао је Ђерлек.

Министар Един Ђерлек, фото: ПП Медиа

Општина Прибој је прва општина коју је министар Ђерлек посетио, након посете свих 17 акредитованих Регионалних развојних агенција у Србији, а с циљем детектовања проблема на терену и сагледавања потенцијала и ресурса општине и стављања истих у функцију развоја читавог региона.

„Оно што ме радује, као представника Бошњака, јесте да су овде односи Срба и Бошњака на јако добром нивоу, хармонични и пуни међусобног поштовања и то је наша будућност, јер Срби и Бошњаци у Прибоју желе заједно да живе и раде и желе заједничку будућност“, закључио је Ђерлек.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић навео је да га радује што је разговарао са министром који има сасвим нови поглед на регионални развој, а коме приступа на објективан и стратешки начин.

Фото: ПП Медиа

Он је рекао да ових дана почињу радови у милионским износима као што је деценијски проблем пута ка Болници са новим водоводом, наставак пута од Прибојске бање до Јармовца, комплетна реконструкција пута од Саставака до Крајчиновића, пут поред манастира Увац ка Златибору, реконструкција Гимназије којом ће бити завршена реконструкција свих школских објеката и реконструкција канализационе мреже.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић, фото: ПП Медиа

„Држава стоји иза Прибоја и сама чињеница да је министар кренуо посету општинама од Прибоја говори да се држава стратешки определила да у овом подручју заустави одлив становништва и створи добре услове за живот, а ми ћемо се трудити да оправдамо поверење државе“, закључио је Рвовић.

Министар Ђерлек је, након састанка са руководством, посетио Слободну зону Прибој.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj edin djerlek regionalni rast srbija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.336.455 посета
Тренутно на сајту: 442 посетилац(a)