Др Луковић: Здравствствена инспекција у поступку утврђивања чињеница; Др Тошић: Имунизација различитим вакцинама уопште није лоша 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Др Луковић: Здравствствена инспекција у поступку утврђивања чињеница; Др Тошић: Имунизација различитим вакцинама уопште није лоша
Trenutno na sajtu: 367       |       Podeli:
08.04.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Руководилац радног тима за праћење ширења вируса корона у Чачку др Михаило
Др Михаило Луковић и Др Аксентије Тошић, фото: ГЗС

Луковић истакао је да ситуација око могућег пропуста током вакцинације једне суграђанке није требало да се деси и додао, да и када се неки посао ради у нормалним условима, могуће су грешке, а ако се тај посао ради под притиском могућност погрешке је још већа.

Др Луковић је мишљења да госпођа која је можда имунизована са две различите вакцине неће имати здравствених проблема и да би се они врло брзо након вакцинације манифестовали.

„Доктор Пајовић је цео предмет предао здравственој инспекцији, која је у поступку утврђивања чињеница. Док се чињенице до краја не расветле и док не добијемо званично саопштење, то је све што можемо рећи, закључио је др Луковић.

Др: Тошић: Имунизација различитим врстама вакцина уопште није лоша

Др Тошић је истакао да ово није усамљен случај и да су овакви пропусти очекивани, јер је према његовим речима немогуће дати десетине хиљада вакцина а да се не деси ни једна грешка.

„Пре двадесетак дана у Горњем Милановцу смо имали ситуацију да је дошло до административне грешке, када је уписана једна а дата друга вакцина. Врло брзо је утврђено да до замене није могло доћи, јер тога дана су на располагању биле само дозе једног произвођача, али је администратор грешком одчекирао другу вакцину. Врло је могуће да је и овде била слична ситуација, али ја очекујем да ће се то у току данашњег дана утврдити”, казао је др Тошић.

Он је нагласио да су опаске појединаца да се такве ствари у другим земљама не дешавају тачне, али је то због тога што је у већини држава које врше имунизацију на располагању само једна вакцина, те стога не може ни доћи до оваквих пропуста.

„У нашој земљи регистровано је десетак оваквих случајева, нема научних студија на основу којих можете да кажете да ли је то лоше или добро, али постоје земље у којима се вакцинација са две различите вакцине ради циљано. Код нас то није случај, те се стога овакав случај сматра пропустом”, рекао је др Тошић.

Према његовим речима до сада није забележен ниједан случај, међу лицима која су примила две различите вакцине, здравствених тегоба, као и да не постоји никакво медицинско теоретско објашњење зашто би уопште до тога дошло.

„Моје лично мишљење је да имунизација различитим врстама вакцина уопште није лоша”.

Он је истакао да је госпођа за коју се сумња да је имунизована различитим вакцинама за сада доброг здравственог стања.

Контролисаћемо титер антитела неколико пута како би видели да ли је заштићена и ако буде развила имунитет неће бити разлога да прими још једну (трећу) дозу”, закључио је др Тошић.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak vakcinacija propusti inspekcija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.202.402 посета
Тренутно на сајту: 368 посетилац(a)