У Тополи потписани уговори о субвенцијама са пољопривредницима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У Тополи потписани уговори о субвенцијама са пољопривредницима
Trenutno na sajtu: 372       |       Podeli:
31.12.2020 | 0 коментар(а)



Топола – У Скупштинској сали општине Топола, потписани су Уговори о субвенцијама са пољопривредницима. Носиоци пољопривредног газдинства који су аплицирали за

средства добили  су помоћ за прихрану пчела и сточну храну у петом кругу субвенција. Поред пољопривредника потписивању уговора су присуствовали председник општине Топола Игор Петровић, председник СО Топола Миодраг Миловановић, члан општинског већа за пољопривреду Мома Васиљевић као и стручна лица из области пољопривреде.

„Буџет општине Топола за пољопривреду је био мали, с тога је ново руководство општине заузело став да пољопривреда  има приоритет.  Због тога ће већ од следеће године  за 23 одсто бити увећан буџет за пољопривреду а предвиђене су и нове мере од којих је једна за развој сеоског туризма. За сада их има 11 регистрованих, имамо најаву да ће их бити још и ми смо за ту намену определили два милиона динара да им помогнемо“, рекао је Мома Васиљевић, члан општинског већа за пољопривреду у Тополи и додао да ће први конкурс за пољопривреднике бити у марту.

У Тополи потписани уговори за субвенције у пољопривреди, фото: ТопПрес

Он је нагласио да је епидемиолошка ситуација значајно утицала  на пољопривреднике, па је због тога општина ребалансом буџета покушала да додатно помогне ову категорију становништва.

„Приметан је повећан број жена које аплицирају за средства као и младих пољопривредника. У овом кругу има доста жена из Рајковца, које су конкурисале  за сточну храну, сматрам да би требало да се размишља о преради и да се затвори круг производње на имању. Општина  Топола већ помаже, ту је и Министарство које такође издваја значајна средства, тако да би млади на селу  требали да се укључују и формирају задруге. Ми ћемо свакако помоћи и то је веома битно и потребно јер  ће без задругарства  све бити теже“, истиче Васиљевић.

Први човек општине Топола Игор Петровић, рекао је да је било доста пријава у петом кругу субвенција које спроводи општина.

„Посебну пажњу у наредном периоду посветићемо пољопривреди, кроз разне мере подршке, развој задругарства, уз помоћ Министарства, очекујемо  бољи положај пољопривредних произвођача и то ће бити наш циљ. Уговори су потписани за две мере помоћи, ребалансом буџета смо успели да то спроведемо и да пољопривреднике на овај начин помогнемо“, казао је Петровић.

Како је и најављено, пољопривредницима су средства уплаћена у току дана.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


topola ugovori subvencije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.470.611 посета
Тренутно на сајту: 372 посетилац(a)