Челници једне од најсиромашнијих општина у Србији на кафане дају 1,7 милиона динара 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Челници једне од најсиромашнијих општина у Србији на кафане дају 1,7 милиона динара
Trenutno na sajtu: 453       |       Podeli:
21.07.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Челници општине Пријепоље, једне од најнеразвијенијих у Србији, у наредних 12 месеци

за трошкове гошћења у ресторанима и кафанама спискаће читавих 1.720.000 динара, односно њени челници и њихови гости појешће и попити 44 просечне плате у овом граду.

Општина Пријепоље, на чијем челу је председник Драгољуб Зиндовић, после спроведене јавне набавке, донела је одлуку о додели уговора за услуге обедовања у ресторану и кетеринга, чија је вредност 44 просечне плате у овом сиромашном месту.

Уговор је подељен у две партије. Прва је названа "Услуге угоститељског објекта са домаћом кухињом и кетерингом" која ће коштати 850.000 динара, односно 1.020.000 са ПДВ-ом. Друга је "Услуга угоститељског објекта са могућношћу прослава" вредна је 583.333 без пореза, односно 700.000 с урачунатим порезом.

На конкурсу јавне набавке учествовала су два понуђача, у свакој партији по један, са којима је и уговорен посао. Услуге из обе партије пружиће угоститељско предузеће из Пријепоља, с тим што у другој самостално, а у првој са са још једним рестораном са којим је заједнички доставио понуду.

Ова два објекта, по спецификацији коју је тражила општина, у јеловнику и карти пића мораће да имају 102 артикла. Предвиђено је да се на менију нађу специјалитети са роштиља, на разне начине и са разним сосевима спремљена телетина и пилетина, ћуретина у горгонзоли, риба, шампињони са кајмаком, пршута, бели мрс, 18 врста салате, гулаши, чорбе, виски, ракије, вина...

,,Ћуретина у горгонзоли!? Огромна већина Пријепољаца и не зна шта је то, а камоли да је окусила. Толики новац оде на крканлук, а фасаду на згради општине не могу да заврше годину дана. Провлачимо се испод скела у страху да ће нам нешто пасти на главу. Мост у Шаранпову раскопан, а месецима нема ниједног радника", коментарише кафански цех Марко из Велике Жупе код Пријепоља

Ресторани у којима ће бити приређиване гозбе мораће сваког дана да буду спремни "за изненадна обедовања", како је у уговору заведено по слову додатних услова, односно у сваком момену имају на располагању до 30 слободних места у "адекваном миру и тишини за пословни разговор". Услов из "партије два" је простор за организовање прослава и ручкова за најмање 200 гостију.

Преко 1,7 милиона динара за репрезентацију потрошиће челници општине коју је Влада Србије рангирала у девастирана подручја са степеном развијености испод 50 одсто републичког просека, а у којој је просечна зарада око 39.000 динара. Буџет општине која је према последњем попису имала 37.000 становника, а према подацима с краја прошле године 5.300 незапослених, је 1,1 милијарда динара.

Зиндовић без одговора

Као одговорно лице у уговору са ресторатерима наведен је председник општине Пријепоље Драгољуб Зиндовић. Јуче смо покушали да чујемо његов коментар на тему "1,7 милиона за репрезентацију", али није одговарао на наше позиве и поруке.

ГЗС / Блиц, В. Лојаница




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.586.340 посета
Тренутно на сајту: 453 посетилац(a)