Радници ТО Чачак са викендашима чистили језеро Међувршје 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Радници ТО Чачак са викендашима чистили језеро Међувршје
Trenutno na sajtu: 504       |       Podeli:
23.09.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Запослени ТО Чачак организовали су радну акцију чишћења језера Међувршје у којој су им помогли и дугогодишњи викендаши.
Прикупељен отпад на језеру Међувршје, фото: ГЗС

За само једно поподне сакупљено је преко 60 кеса од 120 литара, површинског отпада.

„Планирамо још оваквих акција током ових лепих дана који нам предстоје. Позивамо и све заинтересоване суграђане и еколошка удружења као и викендаше на језеру да нам се придруже. Проблем нам праве водотокови који се уливају у реку Западну Мораву и који у току великих падавина доносе смеће, а у неким општинама депоније се и налазе на самим обалама па услед високих водостоја спирају их и ђубре носе са собом”, рекао је директор ТО Чачак Војин Јаковљевић додајући да се труде да сваке године организују овакве акције.

Директор ТО Чачак Војин Јаковљевић 

Отпад који се налази на акумулацији Међувршје није уско везан за број посетилаца овог подручја, који је због овогодишње епидемиолошке ситуације, био у знатном порасту.

„Смеће које се налази на језеру, поготову после појаве траве ако дођу велики воде, а то је од друге половине маја се задржава. Имали смо огромну воду, 23. и 24. јуна, и оно што тада реке из горњег слива донесу је језиво. Највећи део отпада проследи се даље али ипак доста и остане. Данас је чишћен потез од пристаништа у Међувршју до Плаве стене, односно зоне трећег меандра. Део наспрам Рибарске стазе није потпуно чист јер смеће је отишло дубље у затворене површине и нисмо могли да га прикупимо. Трудимо се да језеро буде што чистије и да поједине делове, поготову оне где има више водене вегетације доведемо у боље стање”, казао је чувар у пределу изузетних одлика Овчарско-кабларске клисуре Горан Николић.

Горан Николић

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


medjuvrsje jezero ciscenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.410.599 посета
Тренутно на сајту: 504 посетилац(a)