Делегација града Лакташи у посети општини Чајетина 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Делегација града Лакташи у посети општини Чајетина
Trenutno na sajtu: 343       |       Podeli:
10.12.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина – Делегација Лакташа из Републике Српске посетила је општину Чајетина а председник

Милан Стаматовић подсетио је да између ове две општине годинама постоје братски, више него пријатељски односи, и да ће се сада, након побољшања здравствене ситуације у региону,опет успоставити сви видови сарадње.

„Све оно што њима може бити занимљиво код нас, али и нама у Лакташима и Бањалуци. На Златибору имамо велики број туриста и инвеститора, првенствено из Бањалуке, Лакташа, Бијељине, и то је један од разлога збoг кога би требало да сарађујемо и да тај процес још више проширујемо.Користимо ову прилику да још више учврстимо везе са Србима који живе ван граница Србије, на економском, културном, спортском и сваком другом плану и да размењујемо наша искуства,” рекао је председник Општине Чајетина Милан Стаматовић након првих разговора представника општине Чајетина са бројном политичко - привредном делегацијом из Лакташа.

„Њима је веома занимљиво Постројење за прераду отпадних вода које смо ми изградили на Златибору, а које они планирају да раде код њих. Наравно да и ми од њих можемо много тога да научимо, а ту бих поменуо начин функционисања њихове локалне самоуправе и како се они боре за децентрализацију, на једном вишем нивоу него што је то данас у Србији, где је све везано за Београд. Да научимо како да се изборимо за другачије начине финансирања локалних самоуправа, другачије начине повраћаја ПДВ-а, за увођење платних разреда за јавне функционере, да за исту тежину и исти ниво послова буду исто плаћени јавни радници у Београду и, на пример, у Чајетини”, казао је Стаматовић.

Градоначелник града Лакташи Мирослав Бојић, који је на Златибор дошао са председником Скупштине града Лакташи, градским одборницима, општинским начелницима и директорима општинских јавних предузећа, је нагласио да су у Чајетину дошли да виде шта би од Златибораца, као једне веома успешне општине у Србији, могли да препишу, првенствено када су у питању пољопривреда и туризам.

„Причали смо и о пројектима заштите животне средине које је Златибор већ реализовао, а где смо ми негде у фази пројектовања. Један од најзначајнијих пројеката који смо запазили је свакако пројекат регулисања отпадних вода са пречистачима. Уз све туристичке потенцијале и једну озбиљну градњу која се одвија на Златибору и у Чајетини”, рекао је градоначелник Бојић.

„Други пројекат који нам је запао за око је свакако Агро бизнис центар који се, како су нас домаћини упознали, реализује заједно са пољопривредним произвођачима који су уједно и акционари у том пројекту, на шта и ми можемо да ставимо акценат, не само у Лакташима, већ и у целој Републици Српској“ закључио је Бојић.

Посета делегације из Лакташа Чајетини и Златибору ће трајати до недеље, током које ће руководства ове две братске општине моћи да размене искуства добре праксе, а гости из Лакташа ће моћи да на лицу места виде све оно што је општину Чајетина сврстало у лидере развоја туризма у Србији и у региону.


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina laktasi poseta delegacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.517.076 посета
Тренутно на сајту: 343 посетилац(a)