Bravo za Ljuboviju: Ponovo besplatni udžbenici, uskoro i rekonstrukcija izvorišta Grabovica 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Bravo za Ljuboviju: Ponovo besplatni udžbenici, uskoro i rekonstrukcija izvorišta Grabovica
Trenutno na sajtu: 446       |       Podeli:
16.03.2024 | 0 коментар(а)



Ljubovija - Sudeći po tome kako je počela ova godina, Ljuboviju očekuje više investicija infrastrukturnih projekata



i projekata po pitanju socijalne politike. U zgradi Opštinske uprave u Ljuboviji održan je sastanak Milana Jovanovića, predsednika Opštine Ljubovija i Darka Mitrovića, državnog sekretara Ministarstva privrede u tehničkoj Vladi. Sastanku je prisustvovao i pomoćnik predsednika opštine za infrastrukturu Nebojša Đokić.

Opština Ljubovija konkurisala je kod Ministarstva za brigu o porodici i demografiju po javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece u jedinicama lokalne samouprave. Mera za koju je Opština Ljubovija konkurisala je „Ublažavanje ekonomske cene podizanja deteta“, tj. nabavka kompleta udžbenika za decu od prvog do osmog razreda.

– Dobili smo u zadnjih par dana više dobrih vesti. Prošli smo na konkursu „Ublažavanje ekonomske cene podizanja deteta“, tj. za nabavku kompleta udžbenika za decu od prvog do osmog razreda kod Ministarstva za brigu o porodici i demografiju. Ukupna vrednost je oko 11 miliona dinara i svi đaci od prvog do osmog razreda na teritoriji opštine Ljubovija će dobiti ponovo besplatne udžbenike. Nastavljamo sa tom akcijom koju smo pokrenuli prošle godine i mislimo da na taj način umnogome olakšavamo i svim roditeljima dece na teritoriji naše opštine da imaju kvalitetne, nove udžbenike koje će dobiti besplatno – rekao je predsednik Jovanovića.
Najavljena je još jedna investicija u Ljuboviji, a tiče se rekonstrukcije gradskog vodovoda, odnosno izvorišta “Grabovica”.
U prethodnom periodu pojavili su se neki sitniji problemi na izvorištu gradskog vodovoda. Uspeli smo da odradimo projektnu dokumentaciju i da obezbedimo sredstva uz pomoć Ministarstva privrede za početak realizacije tog projekta, odnosno za saniranje tih problema koje trenutno imamo. Nadam se da ćemo vrlo brzo krenuti u realizaciju ovog projekta, a sve u interesu naših sugrađana – izjavio je Jovanović.
Darko Mitrović, državni sekretar u Ministarstvu privrede, kaže da mu je posebno zadovoljstvo kada u ime ministarstva poseti bilo koju opštinu ili grad u našoj zemlji povodom investicija u infrastrukturne projekte.

– U ovom slučaju radi se u mojoj Ljuboviji, a taj posao ima i lični pečat. Samim tim sa ponosom mogu da saopštim da smo zajedničkim radom, lokalna samouprava i Ministarstvo privrede i ove godine spremili jedan kapitalni projekat za našu opštinu. Naime, odlukom ministra privrede, gospodina Slobodana Cvetkovića, odobren je projekat rekonstrukcije izvorišta „Grabovica“ u ukupnom iznosu od 68.808.300,00 dinara, od čega Ministarstvo privrede finansira 57.340.250,00 dinara, a opština Ljubovija iznos PDV-a od 11.468.050,00 dinara, kao i stručni nadzor i koordinatora za bezbednost i zaštitu na radu.

Radi se o veoma važnom i hitnom projektu za našu opštinu koji podrazumeva potpunu rekonstrukciju mašinskog dela izvorišta, odnosno zamenu bunarskih, kao i centrifugalnih pumpi i odvajanje vodovodnog kraka ka Vrhpolju sa glavnog cevovoda koji vodi ka Ljuboviji. Time će se obezbediti stabilno vodosnabdevanje naše opštine u narednih 30-40 godina – rekao je Mitrović.
Početak radova, nakon sprovedenih postupaka javne nabavke u Ministarstvu privrede, očekuje se krajem maja.

 

 

GZS / Rivera info




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LJUBOVIJA MILAN JOVANOVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.363.858 посета
Тренутно на сајту: 446 посетилац(a)