Додељена признања Видовдански витез 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Додељена признања Видовдански витез
Trenutno na sajtu: 335       |       Podeli:
25.06.2017 | 0 коментар(а)



Чајетина - Доделом признања Видовдански витез на Златибору су почеле Видовданске културне свечаности које се по девети пут

одржавају под покровитељством општине Чајетина и уз подршку Туристичке организације Златибор.

"Сва изворишта и упоришта великих витезова срца и ума су ова места која спајају српску традицију са једне стране и поглед ка звездама са друге", изјавила је примајући признање Витез српске културе (за образовно истраживачки рад Пупин меморијални пројекат), Александра Нинковић Ташић.

Омиљена песма Михајла Пупина, Николе Тесле и Милутина Миланковића, о којој су сва тројица писала као поете, а не као научници била је Марко Краљевић и Муса Кесеџија. И поред тога Милош Обилић је кроз сва три срца прошао као највећи витез који треба да представља српски народ како су то говорио Никола Тесла и Милутин Миланковић американском народу.

Фото: Општина Чајетина

Дивна Љубојевић се захвалила на изненађењу и рекла да је комисија на челу са председником општине Чајетина, Миланом Стаматовићем треба да добије признање Витез за препознавање правих вредности.

Захваљујући на признању Витез српске глуме, Војин Ћетковић је рекао је да ако је све што је чуо о себи у образложењу и то да је заиста витез глуме, онда сам ја срећан човек.

Хирург Предраг Савић у име Хиландарског лекарског друштва се захвалио на признању и изјавио да му је част што је то друштво, које после годину дана постојања броји више од 400 чланова, стало у ред са величинама из области медицине, који су претходних година добили ово признање.

"Иконописац се свакога дана сусреће са витезовима духа и тела, са светитељима. Као и свако дете, ја сам желео да будем витез, а сада ми се то остварило", рекао је примајући признање Витез српског сликарства, иконописац Војислав Луковић и додао да је на њему сада да тај орден носи часно до краја.

Жири Видовданских културних свечаности доделио је и признање: Плакета Витез српске књижевности писцу Љубомир Симовићу коме је признање уручено у Београду. Академик Симовић је изјавио да му је жао што је спречен да буде на свечаној додели признања. "Појам витез ми делује превише претенциозно", рекао је Симовић примајући признање.

Примајући признање Витез српске привреде за пројекат Златиборске мини хидроелектране директор и сувласник предузеће Електроват д.о.о. Радомир Милекић је изјавио да му је драго што је у овом пројекту препознат њихов рад и значај пројекта за локалну заједницу као и да му је част што припада миљеу дивних људи који су добили признање.

Фото: Општина Чајетина

 

Овогодишњи награђени признања су добили као најистакнутији припадници својих професија, који захваљујући својим достигнућима годинама уназад дају изузетане доприносе областима којима се баве.

Програм су својим наступом употпунили глумица Вјера Мујовић и тенор Мирко Милановић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.371.846 посета
Тренутно на сајту: 336 посетилац(a)