Brnabićeva: Srbija pokazala kako se bori za svoje interese, svet i međunarodno pravo 


U Srbiji danas uglavnom sunčano, na zapadu zemlje mogući pljuskovi sa grmaljvinom              Nagrada za glumačku bravuru Bratislavu Jankoviću              Najavljeno potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini Srbije sa Egiptom u julu ili avgustu              Počela rekonstrukcija vrtića u Starom Priboju              Identifikacione nalepnice za laka električna vozila zvanično obavezne             

 
Brnabićeva: Srbija pokazala kako se bori za svoje interese, svet i međunarodno pravo
Trenutno na sajtu: 365       |       Podeli:
24.05.2024 | 0 коментар(а)



Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je danas, govoreći o usvajanju rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN,
Foto: GZS




da je Srbija pokazala kako se bori za svoje interese, svet i međunarodno pravo.
Brnabićeva je za RTS istakla da se rezultat glasanja o rezoluciji u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) poklapa sa diplomatskim aktivnostima Srbije.


"Nismo želeli da dozvolimo da se stigmatizuje naš narod. Više od dve trećine sveta nije glasalo za rezoluciju", istakla je predsednica parlamenta.

 

Navela je da i one zemlje koje su bile uzdržane predstavljaju jasan glas da nisu bile za rezoluciju.

"Ovo je veliki rezultat rada predsednika i naše diplomatije. Srbija je pokazala kako se bori za svoje interese, svet i principe međunarodnog prava", ukazala je Ana Brnabić.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je juče rezoluciju o Srebrenici sa 84 glasa za, 19 protiv i 68 uzdržanih glasova.

Za rezoluciju je bilo više uzdržanih i država koje su glasale protiv, ukupno, nego što ih je bilo za, odnosno za rezoluciju o Srebrenici glasalo je samo 43 odsto zemalja članica, dok je čak 57 odsto bilo protiv ili uzdržano.

 

 

GZS / Tanjug




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 162.910.212 посета
Тренутно на сајту: 364 посетилац(a)