Хоћемо ли данас сазнати име мандатара: Председништво СНС поподне о саставу нове владе 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Хоћемо ли данас сазнати име мандатара: Председништво СНС поподне о саставу нове владе
Trenutno na sajtu: 312       |       Podeli:
24.08.2022 | 0 коментар(а)



Председништво СНС састаће се данас поподне у седишту странке у Београду како би разматрало кога ће предложити за мандатара нове владе.

Председник СНС-а Александар Вучић раније је навео као кандидате за мандатара за састав нове владе актуелну премијерку Ану Брнабић и градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, али није искључио могућност да ће бити још предлога.
Врх напредњака је о мандатару требао да разговара у уторак али је седница одложена због обавеза Вучића које има због неуспелог прошлонедељног дијалога са премијером Косова, Аљбином Куртијем, у Бриселу.

Вучевић је поводом седнице Председништва навео да постоји неколико опција за владу, али да ће, како је казао, она свакако бити мањински инклузивна.

„Не можемо искључити опцију да неко на председништву (странке) изађе са неким трећим предлогом. Пре свега треба да у оквиру СНС-а да одлучимо да ли ми треба, као странка која је добила највеће поверење, да дамо мандатара“, казао је он.

Он је навео да ће председништво СНС на седници осим састава будуће владе, разговарати и о коалицији са Социјалистичком партијом Србије и Јединственом Србијом.

„СНС ће инсистирати да мањинске странке партиципирају у извршној власти на већем нивоу него раније“, рекао је Вучевић. Навео је и да унутар СНС „нема никакве изборне кампање“ између њега и Брнабић, наглашавајући да су они „пријатељи и сарадници“.

Вучевић је истакао да не искључује опцију да остане градоначелник Новог Сада и да неће бити разочаран и љут ако остане на тој позицији.
То ће више бити ови око мене, који мисле да живе своје животе кроз мене“, казао је он.

Чак и ако данас јавност буде сазнала кога СНС предлаже за мандатара, није извесно да ће Скупштина Србије о новој влади расправљати до краја августа, како је најављено, наводе незванично саговорници Данаса блиски СНС.

Разлог томе је што до 1. септембра трају разговори представника Београда и Приштине, које надгледају представници ЕУ и САД, а који би требало да резултирају договором две стране о коришћењу регистарских таблица и личних карата приликом уласка и изласка са Косова.

Ситуација на КиМ је врло напета, па ће, како нам кажу сагоовници, Вучић настојати да избегне да се крајем августа или почетком септембра расправља о новој влади. Уз то, за прву половину септембра, најраније, планирана је и посебна седница Скупштине о Косову, што би могло да одгоди расправу о влади.

ГЗС/Данас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.466.015 посета
Тренутно на сајту: 313 посетилац(a)