У једном дану откривено 30 миграната, у камиону чачанских регистрација, пронађена петорица слепих путника 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
У једном дану откривено 30 миграната, у камиону чачанских регистрација, пронађена петорица слепих путника
Trenutno na sajtu: 400       |       Podeli:
09.10.2020 | 0 коментар(а)



Цариници су само у једном дану, 7. октобра на граничном прелазу Хоргош у сарадњи са полицијом

за свега неколико сати открили преко 30 илегалних миграната.

Петорица „слепих путника“ пронађена су и у товару спољних ауто гума, којима је био натоварен камион чачанских регистарских ознака на путу ка Шведској.

Захваљујући најсавременијем мобилном скенеру, чији зраци продиру и кроз најдебљи челик, цариници садржај камионских товара виде као на длану, па су тако око 10 часова у товару грашка који је белоруски камион превозио из Србије ка Русији уочене три људске силуете. Међу кутијама смрзнутог грашка заиста су се скривала тројица младића, највероватније из Авганистана.

Фото: Управа царина

Око поднева су и у камиону домаћег превозника који је превозио алуминијумске траке ка Немачкој детектована, а потом и откривена тројица илегалаца.

Потом је скениран и камион немачких регистарских ознака који је ка Аустрији превозио делове шинских возила. Анализом слике су међу поменутом робом уочене људске контуре, а када је приколица отворена, у њој је пронађено шест млађих мушкараца без било каквих личних докумената.

У идентичном товару камиона српске регистрације, чије је крајње одредиште такође била Аустрија, пронађено је чак седам младића из неке од блискоисточних земаља.
Тројица миграната скривала су се у палетама металне амбалаже коју је камион новопазарских регистарских ознака превозио из Турске ка Чешкој.

Четири мигранта скивала су се у шлеперу који је из Северне Македоније кренуо пут Немчке натоварен четвртастим цевима.

Мада су на терену много пута у прилици да виде како слепи путници покушавају да границу пређу по сваку цену, царинике ипак често затекне њихова спремност да се упусте у крајње ризичне подухвате.

Ови, најчешће млади људи, не презају од тога да ризикују све, па чак и живот, превозећи се у екстремно нехуманим и небезбедним условима да би стигли до свог циља – неке од земаља ЕУ.
Према подацима којима располаже Управа царина, од почетка године у покушају илегалног преласка државне границе осујећено је већ 935 миграната.

 

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


migranti cacanski kamion carina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.235.091 посета
Тренутно на сајту: 401 посетилац(a)