Реномиране компаније стипендирају студенте ФМГ у Краљеву 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Реномиране компаније стипендирају студенте ФМГ у Краљеву
Trenutno na sajtu: 497       |       Podeli:
17.05.2021 | 0 коментар(а)



Краљево / Пријепоље / Прибој /Нова Варош – Прошле године расписан је први позив компаније

Сиеменс Мобилитy д.о.о. Церовац, за доделу стипендија студентима Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву.

Програмом стипендирања пружа се могућност студентима ФМГ Краљево, да се током студија кроз стручну праксу и рад на конкретним пројектима усавршавају у области железничког машинства.

Први добитник стипендије је студент ИВ године ОАС машинског инжењерства, Матија Петровић. Њагова очекивања од програма стипендирања су велика: „Више од саме стипендије, ми значи што ћу моћи да започнем своју каријеру у престижној компанији као што је Сименс. Једва чекам почетак стручне праксе у летњем семестру!” Матија се избором предмета из области железничког машинства већ определио за ову област и нада се да ће успети да одговори на све задатке који га очекују током стручне праксе. Сигуран је и да ће му наставници са модула, проф. др Драган Петровић и проф. др Милан Бижић помоћи у усавршавању, јер је од њих већ много научио.

У слопу пословно-техничке сарадње са Факултетом за машинство и грађевинарство у Краљеву, Компанија Сиеменс Мобилитy д.о.о. Церовац одлучила је да програмом стипендирања пружи могућност студентима да се током студија на најбољи могући начин припреме за запослење које их очекује по завршетку мастер студија. Стипендија износи 25.000 динара месечно, а стипендирање траје од 6 до 18 месеци, односно до завршетка мастер студија. При томе, студенти су у обавези да проведу 200 радних сати на стручној пракси у компанији Сиеменс Мобилитy у Церовцу код Крагујевца. Један од услова за добијање стипендије је познавање програма за 3Д моделирање.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kraljevo fakultet fmg kompanije stipendije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.895.571 посета
Тренутно на сајту: 496 посетилац(a)